Τριανταφυλλάκης για Οικονόμου: Δεν είναι ηθικό ο πρώην μελετητής των περιβαλλοντικών επιπτώσεων να ελέγχει την μελέτη για την θεσμοθέτηση των ΠΟΑΥ (βίντεο) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Δεκεμβρίου 2020

Τριανταφυλλάκης για Οικονόμου: Δεν είναι ηθικό ο πρώην μελετητής των περιβαλλοντικών επιπτώσεων να ελέγχει την μελέτη για την θεσμοθέτηση των ΠΟΑΥ (βίντεο)


Στον ΔΥΤΙΚΑ FM και την Δήμητρα Λαοπόδη μίλησε για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών και την απάντηση του υφυπουργού κ. Οικονόμου που σε ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα απάντησε ότι ο δήμος Ξηρομέρου τώρα «ξύπνησε», μίλησε ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Οικονόμου ήταν και ο μελετητής το 2015 της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την περιοχή Εχινάδων και Αιτωλοακαρνανίας όσον αφορά την περιοχή ολοκληρωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών και θεωρούμε ότι πολιτικά δεν είναι ηθικό ο πρώην μελετητής να είναι αυτός που ελέγχει ουσιαστικά την μελέτη για να προχωρήσει η διαδικασία για την θεσμοθέτηση των ΠΟΑΥ. Ο κ. Οικονόμου ως τεχνοκράτης ξέρει καλλίτερα τις διαδικασίες όχι τα του οίκου μας. Αυτά τα ξέρει η τοπική αυτοδιοίκηση και η κοινωνία. Δυστυχώς γι αυτόν η τοπική κοινωνία δεν είναι ότι ξύπνησε απότομα. Απλά σε αυτό που λέγεται ΠΟΑΥ. Ένα μοντέλο ανάπτυξης μονόπλευρο . Εμείς σε όλες τις επίσημες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις μας μιλάμε για ισόρροπη βιώσιμη και πολύπλευρη ανάπτυξη».

Ερωτηθείς εάν μετά από 35 χρόνια μπορεί να αλλάξει μια κατάσταση ή έχει παγιωθεί είπε «Η αλήθεια είναι ότι 35 χρόνια η τοπική κοινωνία συμβιώνει με τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών . Υπάρχει μια δεδομένη κατάσταση και με διάλογο με τα υπουργεία μέσα από και διαλογική συζήτηση μπορεί να βρεθεί η λύση για την ανάπτυξη στην περιοχή μας».

Ο κ. Τριανταφυλλάκης αναφέρθηκε στις κινήσεις που κάνει ο δήμος για το θέμα σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πόρου που αντιμετωπίζει κι αυτός το ίδιο πρόβλημα ενώ σχολίασε και τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού που Αιτωλοακαρνανίας αντέδρασαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad