«Αναζωογόνηση Ξηρομέρου»: Η πραγματική αλήθεια δεν αλλοιώνεται με τρικ και υπερβολές κύριε Τριανταφυλλάκη! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Ιανουαρίου 2021

«Αναζωογόνηση Ξηρομέρου»: Η πραγματική αλήθεια δεν αλλοιώνεται με τρικ και υπερβολές κύριε Τριανταφυλλάκη!


Η πραγματική αλήθεια δεν αλλοιώνεται με τρικ και υπερβολές κύριε Τριανταφυλλάκη!


Σε ηχητική του συνέντευξη ο κύριος Δήμαρχος ακούγεται να λέει, ότι ο βιολογικός Σταθμός της Πόλης του Αστακού θάφτηκε μέχρι την μέση από τα φερτά υλικά των πλημμυρικών φαινομένων σε ολόκληρο τον Δήμο .

Τον Διαψεύδουν όμως οι σημερινές φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται μόνο σε ένα τμήμα της πίσω πλευράς των κτηρίων, να υπάρχουν φερτά υλικά σε ύψος λιγότερο του μισού μέτρου, τα οποία δεν επηρεάζουν καθόλου την λειτουργικότητα του έργου, το οποίο ένεκα αυτών δεν θα πάει καθόλου πίσω και αυτό αποτελεί πολύ φτηνή δικαιολογία, αφού ένας εργολάβος με μισό μεροκάματο, με ένα φορτωτή και ένα φορτηγό θα απομακρύνει αμέσως και αυθημερόν τα μπάζα.

Έτσι φαίνεται εκεί ολοκάθαρα, πως η τσιμεντένια τάφρος απορροής των υδάτων είναι μικρή για να χωρέσει να νερά όπως πρόβλεπε ο Μελετητής τότε, τα οποία έρχονται με μεγάλη ορμή σε μια θεομηνία και γι αυτό χρειάζεται η κατασκευή ενός τσιμεντένιου τοιχίου ύψους περίπου 3 μέτρων και μήκους περίπου 70 μέτρων, για να εκτρέπουν τα ορμητικά νερά προς την άλλη πλευρά του βιολογικού και να καταλήγουν στο ποτάμι της Βλύχας, που καταλήγουν και σήμερα.

Αλλά τι κάνατε εσείς γι΄ αυτό, αφού το φαινόμενο είχε επαναληφθεί πριν από λίγα χρόνια και σήμερα όπως και τότε «έφαγε» το νερό και στον δρόμο στην στροφή στο γεφύρι Πλιαμέρη, το οποίο είχε φτιαχτεί καινούργιο από την Περιφέρεια;;

Απολύτως τίποτα!!!

Περιμένοντας το θαύμα από τον θεό, για να γίνουν μόνα τους!!!

Και αυτό ως μέθοδος υπερβολής για τις ζημιές, για να διεκδικήσουμε πάρα πάνω χρήματα για τις πλημμύρες είναι καλή, αλλά και στην υπερβολή υπάρχουν κάποια όρια και όχι πως χώθηκαν τα κτίρια του βιολογικού μέχρι την μέση και γι΄αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να αργήσει υπερβολικά η λειτουργία του έργου.

Αυτές οι δικαιολογίες είναι απλά παραμύθια, τα οποία δεν πιστεύει κανένας.

Και επειδή την προηγούμενη είχε προηγηθεί στο Facebook ανάρτηση του, με την οποία άφηνε ευθύνη για την χωροθέτηση του Βιολογικού του Αστακού και των σφαγείων, όλοι γνωρίζουν πως η χωροθέτηση του Βιολογικού του Αστακού και η μελέτη κατασκευής του έγινε στην θητεία του κυρίου Σαμαρά και προτάθηκε από ειδικούς μελετητές και εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χωρίς να υπάρχει από αυτούς καμία ένσταση ή αντίρρηση ως προς την επιλογή της θέσης και μάλιστα τότε το Συμβούλιο του κυρίου Σαμαρά είχε αγοράσει και ένα τμήμα της έκτασης από ιδιώτες μιας και το υπόλοιπο ήταν χώρος των παλιών σφαγείων, τα οποία είχαν κατασκευαστεί στην περίοδο του 1970 από τον κύριο Στράτο, όταν απομακρύνθηκαν αυτά που υπήρχαν εκεί, που είναι η πλαζ μπροστά από το ξενοδοχείο.

Έτσι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Δημάρχου Αστακού ο Παναγιώτης Στάικος μέσα σε 6 μήνες δημοπράτησε το έργο με διεθνή διαγωνισμό, που δημοσιεύτηκε μέχρι τις Βρυξέλλες, όπως όριζε ο νόμος, πράγμα που έγινε το ίδιο και με την Δημοπράτηση των Σφαγείων του Αστακού.

Για να δούμε κύριε Τριανταφυλλάκη θα Δημοπρατήσετε κανένα μεγάλο έργο στην θητεία σας, το οποίο θα χρειάζεται διεθνή διαγωνισμό;;;;

Σαν χλωμό φαίνεται στους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου με τον μέχρι στιγμής βηματισμό σας, που ακολουθεί αυτόν μιας γρήγορης χελώνας!!!

Και στα σφαγεία, των οποίων η μελέτη μιας και γινόταν εκεί ο βιολογικός και υπήρχαν εκεί και τα παλιά σφαγεία η μελέτη κατασκευής τους έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην θητεία Παναγιώτη Στάικου ως Δημάρχου Αστακού και ύστερα από διεθνή διαγωνισμό τελείωσαν με το κλειδί στο χέρι το 2010 μέχρι τα ψυγεία, τα ηλεκτρικά πριόνια, τις γραμμές μεταφοράς, τον βραστήρα, τον αποτεφρωτήρα και είναι ακόμη και σήμερα από τα πλέον σύγχρονα της Ελλάδας και έμεινε μόνο ο προ-βιολογικός τους να γίνει με δαπάνη τότε 200.000 ευρώ, στον οποίο γίνεται η διάσπαση του αίματος, για να πέσουν μετά όλα τα λύματά τους στον βιολογικό καθαρισμό της πόλης και από εκεί με καθαρότητα 95% στην θάλασσα όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Στις φωτογραφίες φαίνεται πως μετά από τόση νεροποντή στα σφαγεία δεν υπάρχει ούτε ένα πετραδάκι ή ένα γραμμάριο λάσπης στα Σφαγεία (εκτός από την άλλη προσφιλή σας λάσπη, την οποία σας αρέσει να πετάτε) , εκτός από κάποιους παλιούς σπασμένους κάδους απορριμμάτων και ένα μικρό απορριμματοφόρο του Δήμου Λευκάδας, το οποίο είναι εκτεθειμένο στις ορέξεις κάθε κακόβουλου, που αν πάνε και προκαλέσουν κάποιοι με ανοιχτές τις πόρτες κάποιες δολιοφθορές θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνος εσείς και μόνο εσείς κύριε Τριανταφυλλάκη.

Όσο τον δρόμο της Δρογοβίτσας, ο οποίος είχε υποστεί πάλι ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα, αφού μέχρι σήμερα δεν κάνατε τίποτα, κοιτάξτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που σας δίνει η θεομηνία και άμεσα φροντίστε αφού απομακρύνεται τα τσιμέντα και τα μπάζα, ρίξτε προσωρινά μερικά αυτοκίνητα υλικό υπόβασης οδοποιίας για να περνούν οι πολίτες και μετά να δοθεί η οριστική λύση .

Για δε τον Βάρνακα που οι μεγάλες ζημιές ευτυχώς δεν είναι μέσα στο χωριό, αλλά είναι αρκετά μεγάλες στον δρόμο προς το παλιό χωριό και τις γεωτρήσεις της Κανδήλας γρηγορείτε για την άμεση αποκατάστασή τους αφού ο Βάρνακας πίνει νερό με λάσπη.

Στον δε Μύτικα οι κάτοικοι αντλούν τα νερά από τα ημιυπόγεια με δικά τους μέσα.

Για δε τον χείμαρρο του Γεροπόρου, που προκάλεσε πολλές ζημιές από την υπερχείλισή του, εσείς για δεύτερο χειμώνα δεν είχατε κάνει κανέναν καθαρισμό, ενώ στην θητεία του επικεφαλής της Παράταξης μας Παναγιώτη Στάικου έγιναν επανειλημμένοι καθαρισμοί τόσο από τον Δήμο, όσο και σε συνεργασία με το ΤΟΕΒ Λεσινίου και την Νομαρχία!!!

Φροντίστε λοιπόν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να καθαρίσετε σε όσο πιο μεγάλη έκταση γίνεται τον Γεροπόρο, πράγμα που σας ζητούν και οι τοπικοί Πρόεδροι και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών από την πρώτη στιγμή της νεροποντής.

Τι νομίζετε πως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγια και μόνο λόγια ή πως πέρασε κανένας Δήμαρχος, που στην θητεία του να μην συμβούν πλημμυρικά φαινόμενα;;;;

Αστακός 5/1/2021 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης 
Αναζωογόνηση Ξηρομέρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad