Ο Παναγιώτης Στάϊκος για τα κρούσματα στο Βασιλόπουλο - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Ιανουαρίου 2021

Ο Παναγιώτης Στάϊκος για τα κρούσματα στο Βασιλόπουλο


Ένα βήμα πριν από το τέλος με το περιστατικό στο Βασιλόπουλο φαίνεται, πως όλα θα πάνε καλά.


Επειδή βλέπω πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία, αποφάσισα να μιλήσω λίγο νωρίτερα.

Επειδή είμαι οικογενειακός γιατρός της οικογένειας από το Βασιλόπουλο και έχω και φιλική σχέση, όπου υπάρχει το πρόβλημα με τον Κορονοϊό, όταν έμαθα προχθές το μεσημέρι εντελώς τυχαία από κάποιο φίλο λίγο πάρα πάνω από τα 45 από το Βασιλόπουλο, ότι ο άνθρωπος, τον οποίο είχε ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ, ότι ήταν κρούσμα από τον Αστακό, ότι ήταν ένα συγκεκριμένο παιδί από το Βασιλόπουλο, πήρα τηλέφωνο τον πατέρα του αμέσως και παρουσία και άλλων ατόμων, που ήταν εκείνη την στιγμή στην παραλία στο λιμάνι, αν ο γιός του είναι το παιδί, που είχε ανακοινώσει ο ΕΟΔΥΥ.

Εκείνος ο οποίος είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, μου είπε ναι αυτός είναι.
Τότε εγώ τον ρώτησα αν εκείνος και η γυναίκα του έχουν κάνει test για covid και μου απάντησε όχι.
Εγώ του απάντησα, να πάνε αμέσως στο Νοσοκομείο Αγρινίου και να κάνουν Μοριακό Pcr test, όπου πήγαν αμέσως.

Μετά το test η γυναίκα του επέστρεψε στο σπίτι, αλλά επειδή ο ίδιος είχε αρχίσει να κάνει δεκατική πυρετική κίνηση και μετά και την ακτινογραφία που του έβγαλαν και δεν έδειχνε βέβαια τίποτα το ιδιαίτερο, του συνέστησαν να παραμείνει μέσα στο Νοσοκομείο για καλύτερα, πράγμα το οποίο έγινε .

Χθες το απόγευμα τον πήρα τηλέφωνο για να μάθω αν είχε βγει το test.

Λίγες ώρες αργότερα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε, πως τα Μοριακό Pcr test ήταν θετικά τόσο της γυναίκας του η οποία παραμένει απύρετη στο σπίτι σε καραντίνα, όσο και το δικό του, ο οποίος είναι σε απλό θάλαμο Covid χωρίς πυρετό αλλά μόνο με ξηρό βήχα, τον οποίο έχει από την Κυριακή.

Εγώ αμέσως επικοινώνησα με τον Δήμαρχο κύριο Τριανταφυλάκη, με τον Πρόεδρο του Βασιλόπουλου κύριο Πετρονικολό, ο οποίος με είχε πάρει πριν τηλέφωνο και με τον Διευθυντή του ΝΗΡΕΑ κύριο Κυριακίδη επειδή το ανδρόγυνο εργάζεται στον ΝΗΡΕΑ.

Με τον Δήμαρχο συζητήσαμε ως γιατροί για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης και για το αν θα έπρεπε, να γίνει ευρεία ιχνηλάτηση με τον ΕΟΔ .

Ο Δήμαρχος μου είπε πως θα επικοινωνούσε με τον ΕΟΔΥ, για να έρθουν να πάρουν μαζικά test από τους Κατοίκους Βασιλόπουλου και Καραϊσκάκη, πράγμα το οποίο προγραμματίστηκε τελικά από τον ΕΟΔΥΥ σε συνεργασία με τον Δήμο, να γίνει την Τρίτη .

Επίσης κατά την συζήτηση του πρότεινα να γίνει και μία απολύμανση του Δημοτικού σχολείου των δύο αυτών Χωριών για καθαρά ψυχολογικούς λόγους, αφού καθαρά επιστημονικά δεν θεωρείται απαραίτητο.

Έτσι συμφωνήσαμε, να γίνει από ειδικό ιδιωτικό συνεργείο απολύμανση του Δημοτικού σχολείου και η γνώμη μου είναι, πως μπορούν τα παιδιά, να πάνε άφοβα στο σχολείο την Δευτέρα, εκτός και αν το Υπουργείο Παιδείας ή ο ΕΟΔΥ που είναι γνώστες του θέματος, πουν να μην πάνε.

Στον ΝΗΡΕΑ όπως με πληροφόρησε σήμερα ο Διευθυντής κύριος Κυριακίδης θα γίνουν την Τρίτη στο Συσκευαστήριο πάλι Μοριακά Pcr test και στις Μονάδες πάχυνσης Rapid test, παρά το γεγονός ότι έγιναν και στις αρχές αυτής της εβδομάδας test.

Με πληροφόρησε επίσης, ότι εδώ και αρκετές ημέρες γίνεται καθημερινά απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων του Συσκευαστηρίου καθημερινά, ενώ παλαιότερα γινόταν μια φορά την εβδομάδα, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει σε άλλες επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα.

Κι επειδή πολλά λέγονται και σπέρνουν ανησυχία, θέλω να γνωστοποιήσω πως ο άνδρας εργαζόμενος στον ΝΗΡΕΑ, ο οποίος είναι στο Νοσοκομείο, έχει να πάει για δουλειά από το Σάββατο και η γυναίκα του από την Δευτέρα.

Εδώ θέλω να κάνω μια διευκρίνιση για κάποιους Ιατρικούς όρους.

Όταν λέμε θετικό κρούσμα σε μια νόσο δεν εννοούμε κανονικά, πως επειδή κάποιος βρέθηκε θετικός σε ένα test, ότι είναι κρούσμα της νόσου, αλλά όταν έχει συμπτώματα όπως ο πυρετός, οι μυαλγίες, οι αρθραλγίες, η κεφαλαλγία, η κακουχία, οι εφιδρώσεις ή ανοσμία, ο έμετος η διάρροια και πολλά άλλα.

Αυτός ο οποίος είναι θετικός σε ένα test, αλλά δεν νοσεί, κανονικά στην Ιατρική ορολογία λέγεται φορέας.

Ο πατέρας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε καλή κατάσταση και ευχόμαστε, να είναι σε καλή κατάσταση μέχρι την πλήρη αποθεραπεία, γιατί έχουμε δει με αυτόν τον ιό περιστατικά, ενώ έχουν μια καλή πορεία ,ξαφνικά να βαραίνουν, με είχε πάρει τηλέφωνο την περασμένη Κυριακή και μου είπε πως είχε έναν ξηρό βήχα χωρίς πυρετό. Εγώ του συνέστησα από το τηλέφωνο να πάρει ένα αντιβηχικό σιρόπι και μετά από λίγες ώρες μου ζήτησε, επειδή δεν υποχωρούσε ο βήχας να του γράψω στην Ηλεκρτονική συνταγογράφηση μια αντιβίωση, χωρίς να μου αναφέρει το περιστατικό με τον γιό του, πράγμα που τελικά έκανα με μια κατάλληλη αγωγή για τρεις ημέρες .

Έτσι μετά το χθεσινό τηλεφώνημα πήγα σήμερα σε ιδιώτη γιατρό (ενώ θα μπορούσα να πάω και στο Κέντρο Υγείας Αστακού, αφού το Rapid test γίνεται και εδώ), αλλά για να προλάβω να μην φύγουν τα δείγματα με τα Μοριακά test πήγα πρώτα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου ύστερα από εντολή του αγαπημένου συνάδελφου Αστακιώτη Ηλία Γκάτση με περίμεναν, μου πήραν το Μοριακό Pcr test και τα δείγματα έφυγαν κατευθείαν και σήμερα στις 5:30 μ.μ. με πήρε ο αγαπημένος μου συνάδελφος Ηλίας Γκάτσης και μου είπε πως είναι και το Μοριακό Pcr test αρνητικό και δόξα τω θεώ είμαι και μια χαρά από πλευράς υγείας χωρίς κανένα σύμπτωμα.

Ύστερα από το γεγονός ότι χθες με πήραν τηλέφωνο συγγενικά τους πρόσωπα, που τα σπίτια τους είναι πολύ κοντά, επειδή ένας νέος άνδρας είχε 39 πυρετό, στον οποίο χορήγησα τηλεφωνικά αγωγή και σήμερα είναι απύρετος, μετά από νέα τηλεφωνική επαφή που είχα σήμερα με την οικογένεια αυτή, πως πιθανότατα δεν έχει γίνει διασπορά στην κοινότητα, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει και να μην παραλείπουμε ούτε για ένα λεπτό τα προστατευτικά μέτρα, μέχρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, ακόμη θα πρέπει να φοράμε σωστά την μάσκα μας σε κάθε κλειστό, αλλά και ανοιχτό χώρο όπου βρισκόμαστε μαζί με άλλους ανθρώπους.

Έτσι εικάζω, ότι η ιχνηλάτηση της Τρίτης, η οποία θεωρώ, ότι είναι επιβεβλημένη πλέον για τα δύο Χωριά, δεν θα δείξει κανένα θετικό test.

Η καλύτερη μάσκα και τα καλύτερα μέτρα ατομικής υγιεινής είναι, να κρατάμε μεγαλύτερη απόσταση από τα (2) δύο μέτρα από κάθε συνάνθρωπό μας .

Όσο για της απορία που έχουν κάποιοι, γιατί μετά και την δεύτερη δόση εμβολίου πρέπει, να εξακολουθούμε να φοράμε μάσκα, είναι γιατί ακόμη και αν εμείς έχουμε αποκτήσει ανοσία μετά από τον εμβολιασμό, μπορεί πριν από λίγο να έχουμε δεχθεί σταγονίδια από κάποιον, που έχει τον ιό και αυτά τα σταγονίδια με την ομιλία μας ή με ένα φτέρνισμα μας, να τα μεταδώσουμε σε κάποιον άλλο συνάνθρωπό μας, αφού ο ιός μετά το εμβόλιο δεν σκοτώνεται με το σάλιο μας ή τα υγρά της μύτης μας, αλλά με τα αντισώματα και τα άλλα κύτταρα άμυνας του οργανισμού μας όταν μπει μέσα στο αίμα μας.

Εδώ θέλω να εκφράσω και ένα προσωπικό παράπονο προς την πολιτεία ή οποία ξεχωρίζει τους ιδιώτες γιατρούς από τους Νοσοκομειακούς στον προγραμματισμό των εμβολιασμών και βλέπεις έτσι νεότατους γιατρούς (και πραγματικά χάρηκα που είδα τον Δήμαρχο, να κάνει το εμβόλιο σήμερα) και χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα να έχουν εμβολιαστεί ήδη και κάποιοι σαν και μένα, που έχω αφαιρέσει τον μισό πνεύμονα και ανήκω στις πλέον ευπαθείς ομάδες, να μην γνωρίζω πότε θα εμβολιαστώ, για να πάψει να κινδυνεύει η ζωή μου καθημερινά προκειμένου, να παραμείνω πιστός στο καθήκον μου.

Αστακός 9/1/2021 

Dr. Παναγιώτης Στάικος 
Ειδικός Γενικός Ιατρός 

Υ.Γ. Παρακαλώ την κατανόηση σας σε σχόλια, που αυτή την στιγμή η συγκεκριμένη οικογένεια δοκιμάζεται σκληρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad