Ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το άνοιγμα των σχολείων - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το άνοιγμα των σχολείων



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανοίγουν την Δευτέρα για άλλη μια φορά, ακριβώς όπως το Σεπτέμβρη, ανοχύρωτα ως υγειονομικές βόμβες, χωρίς να έχει διασφαλιστεί καμία από τις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία.

Η κυβέρνηση λειτουργεί με εγκληματική ανευθυνότητα, θεωρώντας γονείς και μαθητές ως αναλώσιμους.

Πάλι θα στοιβαχθούν οι μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες και η προτροπή του υπουργείου , σύμφωνα με την εγκύκλιο που έστειλε είναι να… αερίζουμε πιο συχνά. Ο εμπαιγμός θα έπρεπε να έχει και ένα όριο.

Η καθαριότητα και η απολύμανση των χώρων με την παρουσία προσωπικού καθαρισμού όλη την ημέρα παραμένει ζητούμενο και επαφίεται στο… φιλότιμο των υπαλλήλων καθαριότητας και αρκετές φορές και των ίδιων των εκπαιδευτικών.

Ταυτόχρονα, τη στιγμή που παρουσιάστηκαν κρούσματα στη περιοχή μας, οι μαθητές και οι οικογένειές τους, καθώς και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο σκοτάδι, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, προτού μπουν στις τάξεις τη Δευτέρα, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διασποράς και των τραγικών συνεπειών της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της πανδημίας έχει κρούσει τον κώδωνα. Η εγκληματική αμέλεια απέναντι στον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία εγκυμονεί κινδύνους για τις οικογένειες και τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους και τους καλούμε στον αγώνα απαιτώντας :

  • Ολιγομελή τμήματα
  • Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ
  • Πρόσληψη και αλλαγή της σύμβασης των καθαριστριών , και παρουσία προσωπικού καθαριότητας όλη την ημέρα στα σχολεία.

Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίντα. 
Πάνω σε αυτή τη λογική καλούμε τους κατοίκους του δήμου Ξηρομέρου, να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε αυτά που σήμερα θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad