Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας ''Αρχιπέλαγος'' (Επιστημονικός σύμβουλος Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου): «Υπερεντατική vs βιώσιμη ιχθυοκαλλιέργεια» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Ιανουαρίου 2021

Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας ''Αρχιπέλαγος'' (Επιστημονικός σύμβουλος Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου): «Υπερεντατική vs βιώσιμη ιχθυοκαλλιέργεια»


Μία πολύ απλή παρουσίαση 15 διαφανειών δημιούργησε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας ''Αρχιπέλαγος'', το οποίο εκτελεί χρέη επιστημονικού συμβούλου για λογαριασμό της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Ατ/νίας και του Δήμου Ξηρομέρου.

Θέμα της παρουσίασης: «Υπερεντατική vs βιώσιμη ιχθυοκαλλιέργεια», η οποία παρουσιάζει κάποια επιστημονικά δεδομένα, από ανοικτές ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων για την περιοχή Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Παρουσιάζονται επίσης: Το λανθασμένο μοντέλο της υπερεντατικής ιχθυοκαλλιέργειας σε σχέση με το ορθό της βιώσιμης, με αναφορά στο καλό παράδειγμα της Κύπρου, οι επιπτώσεις στα λιβάδια Ποσειδωνίας στα οποία με βάση την νομοθεσία απαγορεύεται η εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών, οι ανθρωπογενείς επιπτώσεις στο οικοσύστημα των Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.


* Τα επιστημονικά δεδομένα, προέρχονται από ανοικτές ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad