Με ραντεβού η έκδοση και ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


02 Φεβρουαρίου 2021

Με ραντεβού η έκδοση και ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας


Με ραντεβού η έκδοση και ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας 

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας γίνεται γνωστό ότι από 25/1/2021 έως 31/10/2021 θα πραγματοποιείται η έκδοση και θεώρηση καρτών μετακίνησης ΑμεΑ από τα ΚΕΠ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας.

Στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι δικαιούχοι ή εκπρόσωποι αυτών θα μπορούν να προσέρχονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι: 26313-61107, 113, και 164 και Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αγρινίου: 26413-63201, 202) έχοντας μαζί τους τα κάτωθι απαραίτητα δικαιολογητικά: 

  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Δύο φωτογραφίες (για καινούργια κάρτα) και τρεις για τις περιπτώσεις δικαιούχων δελτίου συνοδού
  • Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ όπου αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας, 67% και άνω, εκτός από γνωματεύσεις ΚΕΠΑ όπου δεν απαιτείται η αναγραφή του παθολογοανατομικού ποσοστού ή όσοι λαμβάνουν επίδομα αναπηρίας από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. ή τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων προσκομίζουν βεβαίωση λήψης επιδόματος στην οποία αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας, η ημερομηνία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής και η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος ή όσοι λαμβάνουν σύνταξη επ’ αόριστον, προσκομίζουν σχετική απόφαση Διοικητικού Διευθυντή του Ασφαλιστικού Φορέα ή του ΕΦΚΑ (η οποία έχει εκδοθεί βάσει γνωματεύσεως Υγειονομικής Επιτροπής και στην οποία αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω).
  • Για δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα συγκοινωνίας του Αστικού ΚΤΕΛ του Νομού, απαιτείται εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου φορολογικού έτους από το οποίο να προκύπτει ότι το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των είκοσι τριών χιλιάδων (23.000) ευρώ ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των είκοσι εννέα χιλιάδων (29.000) ευρώ. Το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα προσαυξάνεται με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και εξαρτάται από τον φορολογούμενο εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω. (Όσοι υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια εισοδήματος δικαιούνται δελτίο μετακίνησης με έκπτωση 50% στις διαδρομές των Υπεραστικών ΚΤΕΛ μόνο. Οι ολικά τυφλοί εξαιρούνται των εισοδηματικών κριτηρίων).

Οι τυφλοί και οι Βαριά νοητικά υστερούντες δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς τους. Για τη λήψη καρτών μετά συνοδού απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής όπου θα αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν ποσοστό αναπηρίας όρασης 80% και άνω ή δείκτη νοημοσύνης κάτω του 34 ή νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ή διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad