Δήμος Ξηρομέρου: Η νέα δημοτική αρχή σκοπό έχει να νοικοκυρέψει τον Δήμο - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Φεβρουαρίου 2021

Δήμος Ξηρομέρου: Η νέα δημοτική αρχή σκοπό έχει να νοικοκυρέψει τον Δήμο


Ημερομηνία 27.2.2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα δημοτική αρχή σκοπό έχει να νοικοκυρέψει τον Δήμο, τοποθετώντας τον στις ράγες της νομιμότητας, τηρώντας τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις που θέτει η Πολιτεία.

Η νέα δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της αντιμετωπίζει όλες τις Κοινότητες ισότιμα και αξιοκρατικά, χωρίς διακρίσεις και παραταξιακή υστεροβουλία, διάθεση συνεργασίας και γόνιμου διαλόγου.

Οι εκλογές του Μαΐου 2019 έχουν περάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και για την δημοτική αρχή όλοι οι Πρόεδροι είναι οι συνεργάτες μας. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για όλους τους Προέδρους, για να πάμε μπροστά τον τόπο μας, αφήνοντας πίσω μας νοοτροπίες και πρακτικές που μας έβλαψαν.

Όσο αφορά την Κοινότητα Βασιλόπουλου, είναι αξιοσημείωτο ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλόπουλου, πολλαπλές φορές, έχει τοποθετηθεί δημόσια ευχαριστώντας τον Δήμο και τις Υπηρεσίες του για την συνδρομή τους.

Ήδη γνωρίζει ότι η νέα δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε σύνταξη μελέτης και δημοπρασία για την προμήθεια νέων Παιδικών Χαρών (14), αξιοποιώντας χρήματα που δόθηκαν σε όλους του Δήμους το 2018 από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και η συγκεκριμένη Κοινότητα μας περιλαμβάνεται στις επιλέξιμες δράσεις.

Παράλληλα, στον Προϋπολογισμό του 2021 υπάρχουν εγγεγραμμένες πιστώσεις για μισθώσεις μηχανημάτων, επεκτάσεις δικτύων ηλεκτροφωτισμού, προμήθεια σκυροδέματος και οικοδομικών υλικών για να μπορέσουμε, έστω και μερικώς να ανταποκριθούμε συνολικά στα αιτήματα των Κοινοτήτων.

Θα πρέπει να αναφερθεί επίσης η σύσταση και απόδοση της πάγιας προκαταβολής προς όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων >300 κατοίκων, ποσού 2000 Ευρώ, ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για την επίλυση προβλημάτων, που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως ρητά αναφέρεται κάτωθι.

H πάγια προκαταβολή, κατά την θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής (πενταετία), που τώρα δήθεν κόπτεται, με περίσσιο θράσος και υποκρισία για την υλοποίηση των προτάσεων των Προέδρων των Κοινοτήτων, δεν αποδόθηκε ποτέ σ' αυτούς, κατά παράβαση του Καλλικράτη, παρά τις πολλαπλές και επίσημες διαβεβαιώσεις προς τους Προέδρους, μία κανονική κοροϊδία 5ετούς διάρκειας.

Από την πάγια προκαταβολή μπορεί να πληρώνεται οποιαδήποτε δαπάνη σχετίζεται με τις αρμοδιότητες που απονέμει ο νόμος στις Κοινότητες ή μεταβιβάζει σε αυτές το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως:

α) Η δαπάνη για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης (Ν. 3852/2010 αρ. 82 περ. γ΄),

β) Η δαπάνη για την επείγουσα αποκατάσταση βλαβών στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού (ως άνω περ. δ΄),

γ) Η δαπάνη για επείγουσες εργασίες επισκευής των οργάνων και γενικά των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών, όταν πρόκειται για βλάβες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών (ως άνω περ. ε΄),

δ) Η δαπάνη για επείγουσες εργασίες καθαρισμού οδών, πλατειών, αλσών και κοινόχρηστων γενικά δημοτικών χώρων (Ν. 3852/2010 αρ. 83 παρ. 2 περ. δ΄).

Παράλληλα, σε συντονισμό και συνεργασία με του αρμόδιους Αντιδημάρχους κατά το παρελθόν επιλύθηκαν μέρος των προβλημάτων της καθημερινότητας, ενώ καθοριστική είναι και η συνδρομή της Περιφέρειας για την βελτίωση της οδού πρόσβασης προς την Κοινότητα και την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Για το επίμαχο θέμα της πλατείας του χωριού Βασιλόπουλου, αναζητήσαμε την αντίστοιχη μελέτη και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει!!!

Ενημερωθήκαμε ότι έγινε προμήθεια κάποιων μικρών ποσοτήτων οικοδομικών υλικών πριν τις εκλογές του 2019 και απλά τοποθετήθηκαν σε εμφανές σημείο, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις στους κατοίκους της περιοχής για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο Δήμος ήδη έχει προχωρήσει σε εκπόνηση μελέτης, με τους κανόνες της Τέχνης και της Επιστήμης, για να υπάρξει ένα ουσιαστικό και ενιαίο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα και να αξιοποιηθεί η εγγεγραμμένη πίστωση του Προϋπολογισμού.

Τέλος, στα πλαίσια της εποικοδομητικής κριτικής και διαλόγου, η δημοτική αρχή παραμένει ανοιχτή στο πνεύμα συνεργασίας που έθεσε από την πρώτη στιγμή, αναγνωρίζοντας ως ύψιστο καθήκον την εξυπηρέτηση των δημοτών μας, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, πέρα από πρόσωπα και παρατάξεις.

Η νέα δημοτική αρχή σκοπό έχει να νοικοκυρέψει τον Δήμο, τοποθετώντας τον στις ράγες της νομιμότητας, τηρώντας προδιαγραφές και προϋποθέσεις που θέτει η Πολιτεία για ένα μόνιμο, λειτουργικό και ασφαλές αποτέλεσμα στην καθημερινότητα του Δήμου μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με την τακτική της προχειρότητας, της ασυδοσίας και την άνομης πρωτοβουλίας των τελευταίων δεκαετιών, που έφερε τον Δήμο σε αυτή τη τραγική κατάσταση, χωρίς ούτε ένα λυμένο πρόβλημα για τους Δημότες μας.

Δουλεύουμε νυχθημερόν και μέσα σε 1,5 σχεδόν χρόνο, φαίνονται αποτελέσματα, σε ζητήματα, που για δεκαετίες παρέμεναν άλυτα.

Ευχαριστούμε θερμά.

Εκ την δημοτικής αρχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad