Νίκος Ζώγας: Με μεγάλη μου χαρά ενημερώθηκα για την τοποθέτηση νέου περιφερειακού ιατρού στο χωριό μου την Παλαιομάνινα! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Μαρτίου 2021

Νίκος Ζώγας: Με μεγάλη μου χαρά ενημερώθηκα για την τοποθέτηση νέου περιφερειακού ιατρού στο χωριό μου την Παλαιομάνινα!


Με μεγάλη μου χαρά ενημερώθηκα για την τοποθέτηση νέου περιφερειακού ιατρού στο χωριό μου την Παλαιομάνινα!


Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι...

Το 2011 που ανέλαβα πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του χωριού μου δεν υπήρχε γιατρός, διότι είχαν καταργηθεί τα αγροτικά ιατρεία και ιατρό δικαιούνταν μόνο τα περιφερειακά ιατρεία, σύμφωνα με τον νόμο. 

Μετά από τις ενέργειες του τότε Δημάρχου Ξηρομέρου Κου Πυθαγόρα Σαμαρά και με τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό υγείας κο Μάριο Σαλμά καταφέραμε και η Τοπική Κοινότητα Παλαιομάνινας εντάχθηκε στα περιφερειακά ιατρεία όπου πάντα προβλέπεται μόνιμη θέση ιατρού.

Διορίστηκε το 2012 μόνιμη ιατρός, εξοπλίστηκε το ιατρείο με τα απαραίτητα τεχνολογικά μηχανήματα καθώς και ηλεκτρονικό υπολογιστή (δωρεά από την περιφέρεια Αιτ/νιας) σύνδεση με Ίντερνετ και τηλεφώνου (από τον Δήμο Ξηρομέρου) ένα κρεβάτι (από τον τότε διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου κο Λάμπρο Δημητρογιάννη) για την καλύτερη λειτουργία του ιατρείου και την εξυπηρέτηση των κατοίκων!

Η γιατρός όπου η οργανική της θέση ήταν στην Παλαιομάνινα, εκτελούσε τα καθήκοντα της κανονικά για παραπάνω από 4 συναπτά έτη όπου μετά παραιτήθηκε.

Για το λόγο όμως ότι το ιατρείο είναι περιφερειακό και η θέση δεν χάνεται, γίνεται ξανά προκήρυξη για να προσληφθεί γιατρός.

Για του λόγου του αληθές αυτοί που συνέβαλλαν για την προσπάθεια αυτή είναι οι πρώην: Δήμαρχος Ξηρομέρου Κος Πυθαγόρας Σαμαράς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Κος Μάριος Σαλμάς.

Και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν εκ νέου για την τοποθέτηση μόνιμης ιατρού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συγχωριανών μου!

Με τιμή 

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Ξηρομέρου 
Ζώγας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad