Ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Δημητρογιάννης σε σύσκεψη εργασίας για περιβαλλοντικά ζητήματα στο Δήμο Ξηρομέρου - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Δημητρογιάννης σε σύσκεψη εργασίας για περιβαλλοντικά ζητήματα στο Δήμο Ξηρομέρου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Δημητρογιάννης σε σύσκεψη εργασίας για περιβαλλοντικά ζητήματα στο Δήμο Ξηρομέρου

Σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την διαχείριση περιβαλλοντικών ζητημάτων του Δήμου Ξηρομέρου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ξηρομέρου, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Δημητρογιάννη, του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο φορέων. Στη διάρκεια στης συζήτησης τέθηκαν συγκεκριμένες προτεραιότητες και καθορίστηκε συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων.

Ειδικότερα, από τον Αντιπεριφερειάρχη προτάθηκε η χωροθέτηση σημείων διάθεσης απορριμμάτων, όπου θα επιτρέπεται η εναπόθεση αδρανών υλικών, μετάλλων, πλαστικών και ογκωδών απορριμμάτων, όπως π.χ. έπιπλα, και η μετέπειτα μεταφορά τους σε κατάλληλες μονάδες επεξεργασίας. Όπως εξήγησε, με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων σε χώρους που απαγορεύεται και προκαλεί περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, γι αυτό και τονίστηκε όπως άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει διερεύνηση. Παράλληλα, συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα θα επισκεφτούν την περιοχή στελέχη της Περιφέρειας, για θέματα διαχείρισης αποβλήτων και υδροοικονομίας, ώστε να καταγραφούν δεδομένα και να προταθούν εφικτές λύσεις.

Επίσης τέθηκε και επίσημα το αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου για συμμετοχή στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας, κάτι που τις επόμενες ημέρες θα απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο. Από την πλευρά του ο κ. Δημητρογιάννης ανέλυσε τους σκοπούς και τη χρησιμότητα των ενεργειακών κοινοτήτων, τα οφέλη που προκύπτουν, ενώ συζητήθηκαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που πρόκειται σύντομα να διατεθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων δομών.

Επιπλέον, αναδείχθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες για τον πρωτογενή τομέα, ενώ εκφράστηκε από τα στελέχη του Δήμου η ικανοποίησή τους για τη διάθεση φυσικού compost σε τοπικούς παραγωγούς, από μονάδες βιοαερίου, έπειτα από παρέμβαση του κ Δημητρογιάννη.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημητρογιάννη και την Περιφερειακή Αρχή για τη σημαντικότατη βοήθεια που δίνεται τους τελευταίους μήνες στο Δήμο, για ζητήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad