Κατατέθηκε από το Δήμο Ξηρομέρου η πρόταση για ένταξη στην δράση του Αντώνης Τρίτσης - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Απριλίου 2021

Κατατέθηκε από το Δήμο Ξηρομέρου η πρόταση για ένταξη στην δράση του Αντώνης Τρίτσης


Αστακός 18.4.2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατατέθηκε από το Δήμο Ξηρομέρου, η πρόταση για ένταξη στην δράση του Αντώνης Τρίτσης, που αφορά τη δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής με θέμα την Επανάσταση του 1821 με τίτλο: ''Οι Δρόμοι της Επανάστασης και ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου του Δήμου Ξηρομέρου''.

Η Πρόσκληση ΑΤ14 έχει τίτλο «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» και προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

Μέσω αυτής καλούνται οι Δήμοι όλης της χώρας να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας: «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός». Κατά τη διαμόρφωση της Πρόσκλησης υπήρξε στενή συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Η πράξη αφορά στη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης με καθαρά πολιτιστικό και τουριστικό περιεχόμενο, η οποία θα είναι προσβάσιμη από όλες τις φορητές συσκευές και υπολογιστές.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάδειξη και προβολή των ιστορικών τόπων και στοιχείων που συνδέουν την περιοχή με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ειδικότερα, αναδεικνύονται 13 σημεία εντός των ορίων του Δήμου Ξηρομέρου στα οποία διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης, όπως ιστορικά μοναστήρια, πεδία μαχών και καταφύγια αγωνιστών δημιουργώντας ένα πλέγμα ιστορικών αναφορών και σημείων εικονικής αλλά και φυσικής περιήγησης.

Η υλοποίηση της πράξης θα συμβάλει στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας των προβαλλόμενων περιοχών και στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Σκοπός είναι η ανάδειξη του ιστορικού έπους, μέσω έργων και δράσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στο πλαίσιο των δράσεων προγραμματίζονται έργα επιστημονικής τεκμηρίωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς για την παραγωγή ψηφιακών εικονικών εκθέσεων που θα απαρτίζονται από πολιτιστικά αντικείμενα που θα ανήκουν σε διαφορετικά μουσεία ή χώρους και θα διατίθενται είτε μέσω του διαδικτύου είτε με τη μορφή ηλεκτρονικών εκδόσεων. Επίσης, προβλέπεται η αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους χώρους που συνδέονται με την ελληνική επανάσταση και αξιοποίηση του Διαδικτύου και της τεχνολογίας για την προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα μέσω πολυγλωσσικών εφαρμογών, με εικονικές πολιτιστικές διαδρομές στο διαδίκτυο. Παράλληλα, προωθείται η ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, συμβάλλοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας των προορισμών που συνδέονται με την Ελληνική Επανάσταση.

Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους και τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου Ξηρομέρου, τοΝ Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Πολύζο Βασίλη, το κ. Νίκο Μήτση και τον κ. Βασίλη Ζαγκότα για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad