Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Απριλίου 2021

Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ματιά στο μέλλον... με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.


Αστακός 2.4.2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Ξηρομέρου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε την πρόθεσή του για την συμμετοχή του στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας. Ένα σημαντικό και καινοτόμο εγχείρημα που η συμβολή του θα είναι τεράστια στην βιωσιμότητα του Δήμου.

Η υλοποίησή του θα «ανακουφίσει» από το τεράστιο οικονομικό κόστος της κατανάλωσης ενέργειας, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση των τελών.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια στον σχεδιασμό να ενταχθούν και οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά, που θα απαλλαγούν από το κόστος κατανάλωσης ενέργειας. Ματιά στο μέλλον... με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.

Σημειωτέον ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ο πρώτος Δήμος στο Νομό, που σύστησε Ενεργειακή Κοινότητα.

Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη για την άριστη συνεργασία και την βοήθεια.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad