Πρόσκληση σε διαδικτυακή ημερίδα με αντικείμενο την ευφυή γεωργία στην καλλιέργεια της ελιάς - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Απριλίου 2021

Πρόσκληση σε διαδικτυακή ημερίδα με αντικείμενο την ευφυή γεωργία στην καλλιέργεια της ελιάςΗ ευφυής γεωργία είναι μια νέα προσέγγιση ολοκληρωμένης διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής που απαντά στις προκλήσεις της εποχής μας για ένα οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμο σύστημα παραγωγής τροφίμων. Βοηθά τον αγρότη να μειώσει το κόστος της παραγωγής του, να βελτιώσει την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής του και να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της γεωργικής δραστηριότητας, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά του στις αγορές.

Το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense βρίσκει εφαρμογή τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο αριθμό καλλιεργειών, μεταξύ των οποίων και η ελιά, με σημαντικά οφέλη για τον παραγωγό, τον καταναλωτή και το περιβάλλον. Το ελληνικό έργο SmartOliveGrove αξιοποιεί τα εργαλεία και τις τεχνολογίες του gaiasense, και αφορά στην ανάπτυξη υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας για την καλλιέργεια της ελιάς και την εφαρμογή τους στο χωράφι, με τη συνεργασία δύο σημαντικών ελαιοκομικών φορέων - του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ”Η ΕΝΩΣΗ” και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καινούργιου Τριχωνίδας - και του Εργαστηρίου Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η NEUROPUBLIC, συντονιστής του έργου SmartOliveGrove διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, στις 11:00 με σκοπό την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη και εφαρμογή υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια της ελιάς.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν θέματα όπως η ευφυής γεωργία και το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense στην καλλιέργεια της ελιάς, καθώς και ο σημαντικός ρόλος του γεωπόνου και του επιστήμονα στην ευφυή γεωργία, ενώ θα παρουσιαστούν και αποτελέσματα από την υλοποίηση του έργου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Για να συμμετάσχετε στην ημερίδα θα πρέπει να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας εδώ: https://forms.gle/s3oW19A8WFRfc39t5

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στην ημερίδα, εφόσον το επιθυμούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad