Παναγιώτης Στάϊκος: Ο κορονοϊός απαιτεί αλήθειες και επιστημονική γνώση - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Απριλίου 2021

Παναγιώτης Στάϊκος: Ο κορονοϊός απαιτεί αλήθειες και επιστημονική γνώση


Ο Κορονοϊός απαιτεί αλήθειες και επιστημονική γνώση.


Όταν λοιπόν η Άριστη Γραμματέας μου κυρία Μακρή πληροφορήθηκε την Δευτέρα το βράδυ 29 Μαρτίου, πως η γυναίκα η οποία προσέχει το παιδάκι της, βγήκε θετική στον Covid, παρά το γεγονός ότι είχαν μόνο ολιγόλεπτη επαφή μαζί της, εγώ της συνέστησα να μείνει σε καραντίνα 8 ημερών και ας ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα εντελώς ασυμπωματική.

Πράγμα το οποίο έγινε και από τότε δεν ξαναήρθε στο Ιατρείο μου μέχρι και σήμερα 7 Απριλίου.

Της είπα με την συμπλήρωση 8 ημερών να κάνει Μοριακό test και μέχρι τότε, να είναι σε κατ' οίκον καραντίνα, πράγμα το οποίο έκανε και παρέμεινε σε καραντίνα ακόμη και από τον σύζυγό της και θα επέστρεφε στο ιατρείο, όταν θα έβγαινε αρνητικό το Μοριακό test.

Την Δευτέρα το πρωί πήγε στο Κέντρο Υγείας Αστακού και έκανε Μοριακό test, όπως της είχα πει και σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου μετά το μεσημέρι την ενημέρωσαν από το Κέντρο Υγείας Αστακού, πως το test που έκανε την Δευτέρα, βγήκε θετικό και έτσι συνεχίζει τη κατ' οίκον καραντίνα μέχρι να συμπληρωθούν 14 ημέρες, που τότε θα κάνει Μοριακό test και εάν βγει αρνητικό, τότε θα επιστρέψει στο ιατρείο για εργασία, εξακολουθώντας να τηρεί τα προστατευτικά μέτρα, όπως έκανε πάντα και εκείνη και εγώ παρά το γεγονός ότι έχω εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις από 2 Φεβρουαρίου και έτσι δεν μετέδωσε τον ιό ούτε στον σύζυγό της ή τον αδερφό της ή τον πατέρα της.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους εργαζόμενους στο Δημαρχείο Ξηρομέρου, όπου εργαζόμενη εκτός από το πρώτο περιστατικό, όχι μόνο κόλλησε και αυτή, αλλά μετέδωσε τον ιό και στα παιδιά της και στην μητέρα της, που αν είχαν μπει σε καραντίνα από την Παρασκευή 2 Απριλίου, αφού το περιστατικό έγινε γνωστό πως ήταν θετικό την Πέμπτη το βράδυ 1 Απριλίου πιθανά να μην είχαν κολλήσει.

Να γιατί έλεγα, ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου θα έπρεπε να είχαν ειδοποιηθεί, να είχαν μπει σε κατ' οίκον καραντίνα από την Παρασκευή το βράδυ 2 Απριλίου και το Μοριακό test, που έγινε την Δευτέρα να γινόταν μετά την Πέμπτη 7/4/2021, γιατί μέχρι τότε Μοριακό test που έγιναν την Δευτέρα 5/4/2021 και βγήκαν Αρνητικά, μπορεί την Παρασκευή 9/4/2021 να βγουν θετικά και όλα τα άλλα ότι φορούσαν μάσκες, δεν ήρθαν σε επαφή μεγαλύτερη των 15 λεπτών της ώρας και το ότι υπάρχουν προστατευτικά πλεξιγκλάς είναι παραμύθια.

Ο covid απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα, γιατί είναι πολύ ύπουλος, πολύ εύκολα μεταδιδόμενος πλέον και πολύ επικίνδυνος.

Αστακός 7/4/2021

Παναγιώτης Στάϊκος
ΙατρόςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad