Π.Στάϊκος: Η διαφορετική άποψη μεταξύ των γιατρών είναι επιτρεπτή και προάγει την επιστήμη. Εκείνο το οποίο δεν είναι επιτρεπτό, είναι οι ανταγωνισμοί μεταξύ γιατρών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Απριλίου 2021

Π.Στάϊκος: Η διαφορετική άποψη μεταξύ των γιατρών είναι επιτρεπτή και προάγει την επιστήμη. Εκείνο το οποίο δεν είναι επιτρεπτό, είναι οι ανταγωνισμοί μεταξύ γιατρών


Η διαφορετική άποψη μεταξύ των γιατρών είναι επιτρεπτή και προάγει την επιστήμη.
Εκείνο το οποίο δεν είναι επιτρεπτό, είναι οι ανταγωνισμοί μεταξύ γιατρών.


Έτσι ποτέ στην ζωή μου δεν είχα κανενός είδους ανταγωνισμό με κανέναν συνάδελφο μου, αλλά επιζητούσα πάντα την συνεργασία, ακόμη και αν σε κάποια θέματα είχαμε διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.

Δεν αισθάνομαι πως έκανα τίποτα πάρα πάνω από το καθήκον μου, που βγήκα δικαιωμένος για το θέμα της αντιμετώπισης του Covid μετά την διαπίστωση την Πέμπτη το βράδυ του πρώτου θετικού στον Covid εργαζόμενου στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου, ο οποίος για την επιστήμη θεωρείται πολύ κλειστός χώρος και έτσι έπρεπε να τεθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυστηρή κατ΄οίκον καραντίνα, μέχρι να περάσουν 8 ημέρες και αν τότε το Μοριακό test ήταν αρνητικό, τότε θα μπορούσε ο καθένας, να επιστρέψει στα καθήκοντα του.

Η διαδικασία της απολύμανσης του χώρου θεωρείται δευτερεύουσας σημασίας, αφού δεν υπάρχουν ακόμη ισχυρές αποδείξεις ότι ο Κορονοϊός μεταδίδεται από την επαφή με αντικείμενα, αλλά το πρωτεύον είναι η προφύλαξη από τα σταγονίδια μέσω του αναπνευστικού και γι΄αυτό συνιστάται ο καλός αερισμός των χώρων, η αυστηρή χρήση σωστά της μάσκας με κάλυψη και της μύτης και η αποφυγή του συγχρωτισμού και η τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των ατόμων σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 μέτρων.

Με το να κάνουμε test μετά από 3 ή 4 ημέρες δεν καταφέρνουμε τίποτα, αφού το test αυτό αν είναι τότε αρνητικό, μετά από δύο ή 4 ημέρες μπορεί να βγει θετικό και έτσι να συνεχιστεί η μετάδοση και έτσι η άμεση εφαρμογή της καραντίνας για όλους αμέσως είναι η καλύτερη προστασία, για την μη διασπορά πρώτα σε άλλα μέλη της οικογένειας τους και μετά στην κοινωνία.

Ήταν δεύτερο λάθος που χθες εργάστηκαν 3 ή 4 εργαζόμενοι στο Δημαρχείο, αλλά αυτό έγινε και τώρα πρέπει να παρθούν όλα τα σωστά μέτρα, αφού αυτό το στέλεχος του ιού έχει μεγάλη μεταδοτικότητά και ήδη στον Αστακό κυρίως υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού, για την οποία είχα μιλήσει και γράψει πριν από 20 ημέρες με βάση τα στοιχεία που είχα, πως τα θετικά στον ιό άτομα μπορεί να ήταν και πάνω από 200, για το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνομαι.

Στα πλαίσια της απαραίτητης συνεργασίας καλώ τον κύριο Δήμαρχο να συγκαλέσει σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και του Αντιδημάρχου ύδρευσης κυρίου Μακρή και ασφαλώς και του ιδίου του Δημάρχου για το θέμα των νερών πόσης των κατοίκων του Δήμου εντός των αμέσως επόμενων ημερών, το αργότερο μέχρι την Κυριακή, πράγμα για το οποίο είμαι βέβαιος πως θα το πράξει .

Αναμένοντας την συνάντηση.

Αστακός 8/4/2021

Dr . Παναγιώτης Στάικος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Αναζωογόνηση Ξηρομέρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad