Το νησάκι του Αγίου Νικολάου στο ατελείωτο γαλάζιο της Ιθάκης (βίντεο) - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Μαΐου 2021

Το νησάκι του Αγίου Νικολάου στο ατελείωτο γαλάζιο της Ιθάκης (βίντεο)


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Όμηρος διάλεξε την Ιθάκη ως το νησί του πολυμήχανου Οδυσσέα. Όμορφη, εντυπωσιακή, ιδιαίτερη, αξιοθαύμαστη, ήρεμη, μα κυρίως μοναδική. Έτσι, ο γυρισμός σε αυτήν, δε θα μπορούσε παρά μόνον να φαντάζει μονόδρομος. 

Σε κάθε της γωνιά αποκαλύπτεις αυθεντικές εικόνες γεμάτες με τα χρώματα της Ελλάδας, με κυρίαρχο όλων το μπλε σε όλες του τις αποχρώσεις. Μα το κυριότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να βρεθείς σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος του για να τις απολαύσεις. 

Στην βόρεια Ιθάκη, λίγο έξω από τις Φρίκες, υπάρχει μια ιδιαίτερη παραλία που ακούει στο όνομα Μάρμακας. Η ιδιαιτερότητά της οφείλεται στο ότι, όταν τα νερά τραβιούνται, μια νησίδα άμμου την χωρίζει στα δύο, με αποτέλεσμα στο ένα της τμήμα να δημιουργείται μια μικρή λιμνοθάλασσα. Όσο για το όνομά της, το οφείλει στα μικρά ολόλευκα μάρμαρα που βρίσκονται στρωμένα στον πυθμένα της θάλασσας και γυαλίζουν τόσο έντονα στον ευεργετικό ήλιο, δημιουργώντας την τέλεια αντίθεση του μπλε και του πράσινου με το λευκό της οντότητάς τους.

Όμως, το πανέμορφο αυτό σκηνικό, συμπληρώνει το μικρό βραχώδες νησάκι του Αγίου Νικολάου με την ομώνυμη εκκλησία, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την ακτή. Διάφανα κρυστάλλινα νερά ιδανικά για κολύμπι, κομμάτια μικρών βράχων που ξεπροβάλλουν από τον πυθμένα, μικροί θάμνοι και μερικά πεύκα που αγκαλιάζουν την κεραμιδένια οροφή της πέτρινης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Νέου που γιορτάζει στις 10 του Αυγούστου, δημιουργούν ακόμα μια υπέροχα αυθεντική εικόνα, όπως μονάχα η Ιθάκη ξέρει να προσφέρει.

Και για όλους εκείνους τους τολμηρούς που τους αρέσει το κολύμπι και απολαμβάνουν τις βουτιές... οι υπόγειες σπηλιές του βράχου θα τους αφήσουν την πιο όμορφη υποθαλάσσια εικόνα που θα μπορούσαν ποτέ να αντικρίσουν...


Πηγή: Travel Inspiration

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad