Φωκίων Ζαΐμης: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Μαΐου 2021

Φωκίων Ζαΐμης: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα


19 Μαΐου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωκίων Ζαΐμης: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, o Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκαν στην Αθήνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι και στελέχη της εταιρείας για την πορεία του αγωγού φυσικού αερίου.

Οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν από την κ. Γκάλι σχετικά με την υλοποίηση του σχεδιασμού του ΔΕΣΦΑ και συζήτησαν μαζί της το ζήτημα της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου προς τη Δυτική Ελλάδα, που ως γνωστόν έχει ενταχθεί στο νέο 5ετές σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Ζαΐμης, ανέφερε τα εξής: «Μαζί με τον Νεκτάριο Φαρμάκη θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα το σπάσιμο του ενεργειακού αποκλεισμού της ΠΔΕ με το οραματικό έργο του αγωγού φυσικού αερίου που επί δεκαετίες επιθυμεί η ευρύτερη περιοχή μας. Μελετήσαμε σε βάθος το θέμα και ακολουθήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ξεπεράσαμε βήμα – βήμα πολλά εμπόδια και ωθήσαμε διαδικασίες που δεν είχαν γίνει από κανέναν άλλο φορέα στο παρελθόν, προκειμένου να πετύχουμε το μεγάλο έργο έλευσης του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα μέσω αγωγού. Τα πλεονεκτήματα υλοποίησης αυτού του έργου θα είναι τεράστια για την οικονομία της περιοχής. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος και συμπαραστάτης μας σε αυτή την προσπάθεια, ήταν και συνεχίζει να είναι το δίκαιο και το συμφέρον των συμπολιτών μας. Και η υλοποίησή του αποτελεί προσωπικό στοίχημα για όλους μας. Οι εξελίξεις θα είναι θετικές και εκτιμώ πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad