Κ. Μητσοτάκης: Προπληρωμένη «Κάρτα Ελευθερίας» 150 ευρώ σε νέους 18-25 ετών μετά την 1η δόση εμβολίου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Ιουνίου 2021

Κ. Μητσοτάκης: Προπληρωμένη «Κάρτα Ελευθερίας» 150 ευρώ σε νέους 18-25 ετών μετά την 1η δόση εμβολίου


Από σήμερα ανοίγει ακόμα ένα παράθυρο ελευθερίας για μια κατηγορία πολιτών που δοκιμάστηκαν αυτή την περίοδο, τους 940.000 νέους και νέες ηλικίας 18-25 ετών, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο παρουσίασης για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Όπως ανακοίνωσε, για τον ελεύθερο χρόνο τους, το Κράτος τούς προσφέρει προπληρωμένη κάρτα, την Κάρτα Ελευθερίας-Freedom Pass, αξίας 150 ευρώ, που αφορά στα εισιτήρια ταξιδιών τους, την είσοδό τους σε σινεμά, θέατρα, μουσεία.

Η κάρτα αυτή θα έχει τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που έχει ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση ή θα εμβολιαστεί προσεχώς. Θα εξαντλείται σταδιακά μέσω ειδικής εφαρμογής ή βεβαίωσης για όσους δεν διαθέτουν κινητό.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορωνοϊό, η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη, μένοντας πάντα σε επιφυλακή. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, με ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. Έχει έλθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορωνοϊό, τους νέους 18 - 25 ετών» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως συμπλήρωσε, «αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι, οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Προκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δέλτα. Είναι οι νέοι, λοιπόν, που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι, προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους» τόνισε.

«Κρατάμε τη μάσκα, όταν είμαστε πολλοί. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους. Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο» είπε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός.

Και στη δεύτερη τοποθέτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «για πρώτη φορά έχουμε σημαντικό αριθμό διαθέσιμων ραντεβού με οποιοδήποτε εμβόλιο». Ζήτησε δε από τους νέους «να αδράξουν την ευκαιρία και να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους. Να αξιοποιήσουν το freedom pass, γνωρίζοντας ότι το Κράτος στέκεται δίπλα τους και τους ευχαριστεί».

«Όπως μου έχουν πει και άλλοι, δεν είχατε έως τώρα κάποιο οικονομικό όφελος» συνέχισε και κατέληξε: «Ένα μικρό ευχαριστώ από την ελληνική Πολιτεία, με μόνη υποχρέωση να κάνετε αυτό που ούτως ή άλλως θα κάνατε, δηλαδή να πάτε να εμβολιαστείτε, ώστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad