Επιτροπή Αγώνα: Έρευνα για το θαλάσσιο περιβάλλον των δυτικών ακτών Αιτωλ/νιας στο Δήμο Ξηρομέρου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Ιουνίου 2021

Επιτροπή Αγώνα: Έρευνα για το θαλάσσιο περιβάλλον των δυτικών ακτών Αιτωλ/νιας στο Δήμο Ξηρομέρου


Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Επιτροπή Αγώνα με δικά της έξοδα και δαπάνες, έκανε αυτό που δεν έκανε η Ελληνική Πολιτεία με τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς όλα τα τελευταία 35 χρόνια. Συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», ένα φορέα αναγνωρισμένο Πανευρωπαϊκά και πιστοποιημένο, ο οποίος ενημερώνει την Ελληνική Βουλή για θέματα προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος.

Οι επιστήμονες του Αρχιπελάγους, ήρθαν πολύ πρόσφατα στον Δήμο Ξηρομέρου με τον επιστημονικό τους εξοπλισμό και με μετρήσεις αποτύπωσαν τα σημερινά πραγματικά δεδομένα του βυθού και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το θαλάσσιο περιβάλλον.

Καλούμε όλους τους κατοίκους, τους Δημότες και επισκέπτες του Ξηρομέρου, να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή ενημέρωση ώστε να ενημερωθούν επίσημα ποια είναι η πραγματική εικόνα και οι πραγματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, από την πολύχρονη δραστηριότητα των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή μας και τι θα συμβεί στην παράκτια ζώνη του Δήμου μας, αν προχωρήσει ο σχεδιασμός ίδρυσης Π.Ο.Α.Υ που θα δεσμεύσει 41.000 στρέμματα θαλάσσιας έκτασης και χιλιάδες χερσαία, αποκλειστικά και μόνο για ιχθυοκαλλιέργειες.

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας του «Αρχιπελάγους», συνοδευόμενα και με οπτικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο). Θα γίνει ενημέρωση, για τα περιβαλλοντικά δεδομένα και τις νομικές προεκτάσεις της υφιστάμενης κατάστασης, καθώς επίσης και ποιες οι επόμενες κινήσεις του Δήμου Ξηρομέρου και της Επιτροπής Αγώνα προκειμένου να αποσυρθεί η Σ.Μ.Π.Ε της εν λόγω Π.Ο.Α.Υ.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, ώρα 08:30 μ.μ.

Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας «Αρχιπελάγους», για τις
επιπτώσεις των ιχθυοκαλλιεργειών, στο θαλάσσιο περιβάλλον, στο Δήμο ΞηρομέρουΟΜΙΛΗΤΕΣ:

  • ΜΗΛΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - Υδροβιολόγος - Διευθύντρια Έρευνας - Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος. Επιστημονικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου & Επιτροπής Αγώνα.
  • ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ - Χημικός Περιβαλλοντολόγος. Πρώην Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ/ΥΠΕΧΩΔΕ (για 9 έτη).
  • ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΥ ΑΝΘΗ - Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο – Νομική Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου.

Σύνδεσμος Webex: https://minedu-primary2.webex.com/minedu-primary2/j.php?MTID=m62c49838ef121820894ca1fd78ecfa9b
Σύνδεσμος YouTube: https://youtu.be/VJzkBRuuoqY

Με το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει ανοικτή διαλογική συζήτηση, με ελεύθερες ερωτήσεις από το κοινό, που θα συμμετέχει στη τηλεδιάσκεψη, μέσω Webex και μέσω chat από το YouTube, όπου θα μεταδίδεται ζωντανά η εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad