Λιμεναρχείο Μεσολογγίου: Κατάσχεση παράνομων αλιευτικών εργαλείων στην περιοχή Πόρος Αιτωλικού - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Ιουλίου 2021

Λιμεναρχείο Μεσολογγίου: Κατάσχεση παράνομων αλιευτικών εργαλείων στην περιοχή Πόρος Αιτωλικού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
& ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
_______________________

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απογευματινές ώρες την 08/07/2021 στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, στελέχη του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου εντόπισαν 3 ποντισμένους βολκούς (νταούλια) συνολικού μήκους είκοσι (20) μέτρων, στην περιοχή Πόρος Αιτωλικού και προχώρησαν στην περισυλλογή και κατάσχεση των παράνομων αλιευτικών εργαλείων.

Τα εν λόγω αλιευτικά εργαλεία των οποίων η χρήση απαγορεύεται σε όλη την Επικράτεια, πρόκειται να καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά παράνομης αλιείας εντός της λιμνοθάλασσας, η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου εφιστά την προσοχή των αλιευτικών συλλόγων της περιοχής, ενημερώνοντας κατάλληλα τα μέλη τους σχετικά με την καταστροφή που επιφέρει στο οικοσύστημα η χρήση παράνομων αλιευτικών εργαλείων. Οι έλεγχοι τη θερινή περίοδο θα εντατικοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad