Δήμος Ξηρομέρου προς κτηνοτρόφους: Πρόγραμμα περισυλλογής, διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Ιουλίου 2021

Δήμος Ξηρομέρου προς κτηνοτρόφους: Πρόγραμμα περισυλλογής, διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων


Αστακός, 27.07.2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους του Δήμου Ξηρομέρου, ότι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου και ας το διαβάσουν προσεκτικά.

================

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Παπαδιαμάντη 14 και Αρέθα, 26443 – Πάτρα
Πληροφορίες: Μήλιος Κων/νος
Τηλέφωνο : 2613613213
Fax : 2613613282
e-mail: dk@pde.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΔΕ ενημερώνει ότι υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας η σύμβαση με τον ανάδοχο για το πρόγραμμα «περισυλλογής, διαχείρισης ή / και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα για την τριετία 2021-2023, συνολικής δαπάνης μέχρι του ποσού των 2.962.499,46 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ».

Το πρόγραμμα έρχεται να καλύψει (χωρίς κόστος για τους ίδιους) την ανάγκη των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας για την διαχείριση των νεκρών παραγωγικών ζώων (βοοειδή, χοίροι, αιγοπρόβατα) με τρόπο που προστατεύει την Υγεία των Ζώων, το Περιβάλλον, αλλά και την Δημόσια Υγεία.

Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα συνδυάζει τη δυνατότητα δειγματοληψίας από βοοειδή και αιγοπρόβατα (πάνω από 24 ή 48 μηνών για τα βοοειδή και 18 μηνών για τα αιγοπρόβατα) για μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες, η οποία συνεπάγεται ενίσχυση των κτηνοτρόφων με 90 και 25 ευρώ ανά ζώο, αντίστοιχα.

Οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν βοοειδή, χοίρους και αιγοπρόβατα μπορούν από την Δευτέρα 12/7/2021 να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2108960100 προκειμένου να δηλώνουν την ύπαρξη νεκρού ζώου. Η δήλωση πρέπει να γίνεται άμεσα και ο κτηνοτρόφος να διαθέτει πρόχειρο το μητρώο της εκτροφής του και το διαβατήριο (για τα βοοειδή) προκειμένου να τα επιδεικνύει στον οδηγό του αναδόχου κατά την παραλαβή.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad