Επιτροπή Αγώνα: Διοργάνωση κινητοποίησης στη περιοχή «Βελά» ενάντια στον σχεδιασμό ΠΟΑΥ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Ιουλίου 2021

Επιτροπή Αγώνα: Διοργάνωση κινητοποίησης στη περιοχή «Βελά» ενάντια στον σχεδιασμό ΠΟΑΥ


27/07/2021

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ Π.Ο.Α.Υ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ
ΠΟΑΥ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΝΙΑΣ

Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους μόνιμους κατοίκους του Ξηρομέρου, τους ετεροδημότες και τους επισκέπτες, σε μία δυναμική κινητοποίηση, για να διαδηλώσουμε την εναντίωσή μας στον προτεινόμενο σχεδιασμό της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που περιλαμβάνει την μεγάλη αύξηση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στο σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων και ειδικά στο παράκτιο μέτωπο, που συνοδεύεται από επίσης μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας, παράλληλα με την δέσμευση χιλιάδων στρεμμάτων για μελλοντικές συνεχόμενες αυξήσεις σε θάλασσα και στεριά.

Το παράκτιο μέτωπο και τις ακτές τις χρησιμοποιούμε όλοι μας σήμερα για θαλάσσια αναψυχή και παραθερισμό και στο σχεδιασμό του Δήμου Ξηρομέρου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι προορισμένο για τουριστική ανάπτυξη. Οι ιχθυοκαλλιέργειες πρέπει να τοποθετούνται σε ανοικτές θάλασσες, όπως γίνεται παντού σε όλο τον κόσμο και όχι να καταλαμβάνουν, ακτές, παραλίες και κάθε κόλπο.

Στις 16 Αυγούστου ημέρα Δευτέρα, στις 07:30 μ.μ. πηγαίνουμε με τα αυτοκίνητά μας  για να διαδηλώσουμε ειρηνικά την αντίθεσή μας σε αυτόν τον καταστροφικό για το τόπο μας σχεδιασμό. Παραμένουμε στην άκρη του οδοστρώματος για 20 λεπτά και κατόπιν όλοι μαζί σε αυτοκινητοπομπή οδηγούμαστε στην κεντρική πλατεία του Αστακού, όπου θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις περαιτέρω κινήσεις μας, καθώς και παρουσίαση στοιχείων για τον καταστροφικό σχεδιασμό.

Οι θάλασσες, οι ακτές και ο φυσικός πλούτος της περιοχής ανήκουν στους πολίτες και πρέπει να τα προστατεύσουμε… για να τα έχουμε.!!!

Ας δώσουμε όλοι το παρών. Μας αφορά όλους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ Π.Ο.Α.Υ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad