Ερώτηση ΚΚΕ για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Ιουλίου 2021

Ερώτηση ΚΚΕ για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα:
Για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Η απόφαση της τράπεζας Πειραιώς να κλείσει μια σειρά υποκαταστημάτων και μεταξύ αυτών και στον Αστακό επιφέρει άλλο ένα πλήγμα στους κατοίκους αυτής της περιοχής.

Είναι βέβαιο, πως το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε μια ήδη βεβαρυμμένη οικονομικά περιοχή. Όμως τις πιο βαριές επιπτώσεις και την εξαιρετικά μεγάλη ταλαιπωρία θα την βιώσουν οι κάτοικοι του Αστακού και των γύρω χωριών, ιδιαίτερα οι πιο ηλικιωμένοι, που στην πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι, αγρότες, αλιείς, αλλά και μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι ούτε εξοικειωμένοι είναι με την ηλεκτρονική τραπεζική ούτε αντέχουν το κόστος των συχνών μετακινήσεων σε άλλες πόλεις μακριά από τον Αστακό, με ότι αυτό συνεπάγεται, ειδικά μέσα σε συνθήκες πανδημίας που πρέπει να αποφεύγεται και ο συνωστισμός. Επιπλέον, σοβαρή ταλαιπωρία θα υφίστανται και οι επισκέπτες της περιοχής, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Βέβαια αυτή η εξέλιξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Οι βιοπαλαιστές αγρότες γνώριζαν πολύ καλά ότι πληρώνουν ακριβά την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και την παράδοσή της από την συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ το καλοκαίρι του 2012, έναντι πινακίου φακής, στον όμιλο της Πειραιώς.

Σήμερα η τράπεζα κινείται στεγνά και απάνθρωπα με βάση τους νόμους της αγοράς. Συμπιέζει το κόστος με κλείσιμο υποκαταστημάτων, απολύσεις, μείωση του μισθολογικού κόστους, για να εξασφαλίσει αυτό που αποκλειστικά και μόνο την ενδιαφέρει, δηλαδή την κερδοφορία της. Όσοι αναζητούν κοινωνικές ευαισθησίες ή υπονοούν ότι μπορεί να υπάρξουν τέτοιες από Τραπεζίτες, Επιχειρηματίες, Εφοπλιστές κλπ, παραπλανούν σκόπιμα το λαό.

Οι ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε και συνέχισε την ίδια πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, είναι εγκληματικές.

Οι τραπεζικοί όμιλοι, που ξεκοκάλισαν δισεκατομμύρια κρατικές επιδοτήσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους, που καταπίνουν αδηφάγα τα σπίτια της λαϊκής οικογένειας, που χρεώνουν πανάκριβα τις ιντερνετικές υπηρεσίες, έρχονται και κλείνουν υποκαταστήματα, απολύουν εργαζόμενους.

Η πλειονότητα των καταστημάτων που κλείνουν, γιατί δεν είναι μόνο του Αστακού, βρίσκονται σε απομακρυσμένες παραμεθόριες περιοχές, σε νησιά και σε επαρχιακές πόλεις, απομακρυσμένες από τις πρωτεύουσες των νομών, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ήδη δύσκολες συνθήκες ζωής.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακληθεί - ακυρωθεί άμεσα η απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, για το κλείσιμο του υπάρχοντος υποκαταστήματος στην κωμόπολη του Αστακού Αιτωλ/νίας;

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Καραθανασόπουλος Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad