Φωτορεπορτάζ από τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «Παντελής Καρασεβδάς» στον Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Αυγούστου 2021

Φωτορεπορτάζ από τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «Παντελής Καρασεβδάς» στον Αστακό


Για δεύτερη φορά διεξήχθη ο αγώνας δρόμου στον Αστακό προς τιμήν του Αστακιώτη Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά.

Μετά την πρώτη διοργάνωση το 2019, όπου ανέλπιστα ο αριθμός των δρομέων ήταν πάρα πολύ μεγάλος εν συγκρίσει με τις προσδοκίες των διοργανωτών και την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων το 2020 λόγω της πανδημίας covid-19, η φετινή διοργάνωση είχε τεράστια επιτυχία από πλευράς συμμετοχών. Αθλητές από όλη την Ελλάδα κατέφθασαν στον Αστακό για να συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου των 5 χιλ. (διότι υπήρχε παράλληλα και ο αγώνας δρόμου των 1000 μέτρων για μικρές ηλικίες) παρότι δεν έγινε κατορθωτό από τους διοργανωτές να τεθεί υπό την αιγίδα αθλητικού φορέα (π.χ ΣΕΓΑΣ).

Οι δρομείς (μικροί και μεγάλοι) ξεπέρασαν τους τριακόσιους πενήντα (350) σε επίσημη καταγραφή, όπου κοντά σε αυτούς προστέθηκαν πάρα πολλοί που αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να δηλώσουν συμμετοχή (το γνωστό χούι των Ελλήνων να τακτοποιούν τις δουλειές τους στο παρά 5) αλλά δεν κατόρθωσαν να έχουν τον αριθμό συμμετοχής διότι ο κατάλογος στην ιστοσελίδα που είχε αναρτηθεί, είχε κλείσει. Παρόλα αυτά έτρεξαν εκτός συναγωνισμού διότι το ευ αγωνίζεσθαι είναι η συμμετοχή.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές των επάθλων σε ειδικό χώρο στην παραλία του Αστακού (ας ελπίσουμε ότι οι εργασίες ανάπλασης της συγκεκριμένης περιοχής που διεξάγονται από τον Δήμο Ξηρομέρου, θα δώσουν την ευχέρεια , τέτοιου είδους εκδηλώσεις (όπως και οι προηγούμενες του Συλλόγου Γυναικών) να βρουν στέγη σε πιο άνετο και ευρύτερο χώρο χωρίς τον συνωστισμό των θεατών ή των επισκεπτών). Πέραν των βραβεύσεων των αθλητών που πρώτευσαν και στις δύο διαδρομές, υπήρξαν τιμητικές διακρίσεις σε φορείς ή φυσικά πρόσωπα, όπως στους επιγόνους του Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά, σε δυο εξαιρετικούς αθλητές, τους αδελφούς Σταμούλη (οι οποίοι παράλληλα συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου).

Τα βραβεία στους αθλητές παρέδωσαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Ξηρομέρου Θεόδωρος Λιβάνης (εκπροσωπώντας τον Ερωτόκριτο Γαλούνη), ο Παναγιώτης Στάικος και ο Δημήτρης Καμπλίτσης, επίσης η πρόεδρος του Διαμερίσματος Αστακού Αρετή Γριτσίπη, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου Λευτέρης Μάντζαρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών (Σ.Α.Α) Χρήστος Μπόνης και τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Α.Α. Δήμητρα Ντίνου (Γραμματέας), Γκέλυ Ταπραντζή (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων) Λευτέρης Καραχρήστος (υπεύθυνος ΜΜΕ) και Δημήτρης Παπαναστάσης (Μέλος).

Τις ειδικές απονομές έκαναν οι Δημήτρης Στρατούλης (πρ. Αναπλ. Υπουργός Εργασίας), ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου Αστακού Κώστας Δρακάς, ο πρ. Βαλκανιονίκης Λεμονής και ο Γιώργος Μαρίνος ιδιοκτήτης και εκπαιδευτής της σχολής TAEKWONDO.

Οργανωτής της εκδήλωσης όπως κάθε χρόνο ο Λεωνίδας Παπαρίζος (που είχε και την αρχική ιδέα πριν τρία χρόνια ) με συνδιοργανωτή πάντα τον Σύλλογο Απανταχού Αστακιωτών.

Με την ευχή ότι η επόμενη χρονιά θα είναι από κάθε πλευρά (και διοργάνωσης και συμμετοχών και χωροθέτησης) πολύ πιο καλύτερη, σας ευχόμαστε σαν συνδιοργανωτές καλο (υπόλοιπο) ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Χρήστος Μπόνης


(κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)


























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad