Το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», άφησε το αποτύπωμά του στον Αστακό - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Αυγούστου 2021

Το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», άφησε το αποτύπωμά του στον Αστακό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», άφησε το αποτύπωμά του με το πέρασμά του στον Αστακό, ήταν ανάσα πολιτισμού και ψυχαγωγίας για νέους και μεγαλύτερους, συνολικά για την περιοχή.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε της Κυριακή 8 Αυγούστου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, ξεκίνησε με χαιρετισμό από το Λεωνίδα Καραγιώργο, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ. Αναφέρθηκε στη σημασία του συνθήματος του φετινού Φεστιβάλ, «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό» και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Η ομιλία έγινε από το Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και στάθηκε σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τις πυρκαγιές, τονίζοντας ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται σε όλη τη χώρα, γιατί παραμονεύει ο πύρινος εφιάλτης, εξαιτίας της έλλειψης μέτρων αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

«Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων και απαιτεί από την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να διαθέσει όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα για να τελειώσει επιτέλους η πύρινη κόλαση.

Η μάχη όμως συνεχίζεται γιατί χιλιάδες λαϊκές οικογένειες έχασαν το σπίτι τους, την περιουσία τους, το εισόδημά τους. Συνεχίζεται γιατί η επόμενη μέρα πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την ολόπλευρη στήριξη των πληγέντων, την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Δε χρειάζεται καμιά επανάπαυση! Αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει να ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων». Ενώ κάλεσε το λαό της περιοχής, του νέους και τις νέες να συσπειρωθούν πλάι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με θεατρική παράσταση (μονόλογος) “Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17” της Θάλιας Αντωνοπούλου, από τη Σταματίνα Πιτσούλια, σε μουσική επιμέλεια Έλενας Γκάτση.

Η παράσταση που συγκίνησε ιδιαίτερα όσους την παρακολούθησαν, αφορά την Αθηνά Χατζηεσμέρ ή Εσμερίδου, παιδί προσφύγων από τη Μικρασία, που μεγάλωσε κι έζησε στα Γερμανικά των Νέων Σφαγείων του Ταύρου, στην Αθήνα. Μέλος της ΕΠΟΝ, συνελήφθη από ταγματασφαλίτες που την μετέφεραν στην Γκεστάπο. Την βασάνισαν για να προδώσει τους συνεργάτες της. Δεν το έκανε. Φυλακίστηκε στις φυλακές Χατζηκώστα κι εκτελέστηκε στις 2 Οκτώβρη 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ήταν 17 χρονών.

Η συναυλία από τους “DYING WORMS”, διασκέδασε τους παρευρισκόμενους και έκλεισε ευχάριστα την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad