Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παντελή Καρασεβδά (φωτορεπορτάζ) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Αυγούστου 2021

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παντελή Καρασεβδά (φωτορεπορτάζ)


Αστακός
 20/8/2021

Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα στην πλατεία του Αστακού, πραγματοποιήθηκε η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Αστακιώτη Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά στην σκοποβολή το 1896 στην Αθήνα.

Η παρουσία των εκλεκτών προσκεκλημένων αλλά και του απλού κόσμου που έσπευσαν αυθορμήτως να παρευρεθούν και επομένως να γίνουν μάρτυρες της μεγάλης και ιστορικής στιγμής για τον Αστακό, γέμισε σχεδόν όλη την πλατεία του Αστακού, μια πλατεία που κατά γενική ομολογία είναι αρκετά μεγάλη.

Η ιστορική αυτή στιγμή τόσο για τον Δήμο Ξηρομέρου (ευρύτερα) όσο και για την πόλη του Αστακού είναι μια από τις πιο λαμπρές στιγμές στην ιστορία αυτού του τόπου.

Ο Ολυμπιονίκης Παντελής Καρασεβδάς 125 χρόνια στην αφάνεια, παρουσιάστηκε σήμερα με μια εντυπωσιακή προτομή (του γλύπτη Ευάγγελου Τύμπα) όχι μόνο σε όσους παρευρέθηκαν αλλά και σε όλους όσους για συγκεκριμένους λόγους δεν τους επέτρεψαν να είναι παρών.

Η τελετή ήταν κατά γενική ομολογία εντυπωσιακή και άριστα προγραμματισμένη από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών, τα οποία επί τρία σχεδόν χρόνια πάλευαν το όραμα να γίνει πραγματικότητα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν:
Ο Εκπρόσωπος του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος. Ο Μητροπολίτης Αιτωλ/νιας κ. Κοσμάς.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Αμαλ. Βούλγαρη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Λύτρας, οι Βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος (ΣYΡΙΖΑ) και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (ΚΙΝΑΛ), ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο πρ. Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ξηρομέρου, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αστακού, η Πρόεδρος του Διαμερίσματος Αστακού κ. Αρετή Γριτσίπη, οι Πρόεδροι της ΠΑΝΣΥ και ΟΠΣΥΞ Πάνος Χολής και Δημήτρης Στέργιου, ο Διοικητής του Α.Τ. Αστακού κ. Μπέσσας, η Λιμενάρχης Μεσολογγίου Κυρ. Σκανδάλου, ο υποδιοικητής του Πλατυγιαλίου κ. Χαρ Παπαχαραλάμπους, οι Σύλλογοι Αστακού Γυναικών, Χοβολιωτών, Αλιέων, οι Αθλητικοί Σύλλογοι Ηρακλής, Αίολος, Κένταυρος, οι σκοπευτικοί σύλλογοι Αστακού, Ιωαννίνων, Αγρινίου, Λευκάδος, ο προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου π. Δαβίδ, ο εφημέριος π. Δημήτριος Τέγας, ο Νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου μας κ. Δημήτριος Μπόνης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Κώστας Καρούσος και ο επίγονος του Παντελή Καρασεβδά Πέτρος Τριανταφυλλίδης.

Επίσης παρευρέθηκαν:
Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ανωτάτου επιπέδου, ο Γ.Γ Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκοπευτικής Ομοσπονδίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, ο Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Φώτης Καυμενάκης και οι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ Πύρρος Δήμας και Βούλα Κοζομπόλη. 

Το πρώτο μέρος κύλησε με ομιλίες του Πρόεδρου του Συλλόγου Αστακιωτών Χρ. Μπόνη, της Προέδρου του Διαμερίσματος Αστακού Αρετής Γριτσίπη, του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, του Εκπρόσωπου του Αρχιεπισκόπου Επισκόπου Θαυμακού Ιακώβου, του Γ.Γ. της ΕΟΕ Μανώλη Κολυμπάδη, του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Σκοπευτικής Θανάση Παπαγεωργίου και του Πέτρου Τριανταφυλλίδη, επιγόνου του Παντελή Καρασεβδά.

Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε τιμητικές διακρίσεις (απονομές πλακετών) στον Εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Επίσκοπο Θαυμακού για λογαριασμό του Μακαριότατου, στον Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, στον Γ. Γ της ΕΟΕ Μανώλη Κολυμπάδη, στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σκοπευτικής Θανάση Παπαγεωργίου, στους Ολυμπιονίκες Πύρρο Δήμα και Βούλα Κοζομπόλη στον ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ Απόστολο Πανταζή και στον Πέτρο Τριανταφυλλίδη επίγονο του Παντελή Καρασεβδά.

Το τελετουργικό μέρος έκλεισε με ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος περιελάμβανε την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και των Ολυμπιακών Αγώνων και τέλος τη πιο ιερή στιγμή, ΤΑ  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ.

Η τελετή έκλεισε με παράθεση δείπνου στο εξοχικό παραθαλάσσιο κέντρο "Ιonio Club".

Με νεότερο Δελτίο Τύπου ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών θα προβεί σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ τόσο στους εκλεκτούς χορηγούς, όσο και σε όσους μόχθησαν όλο αυτό το διάστημα να μας προσφέρουν τα πάντα για να διαμορφωθεί ο κατάλληλος χώρος που ήδη κοσμεί η προτομή του Ολυμπιονίκη μας.

Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών

(κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)




































































































Φωτογραφίες από το δείπνο:



















Φωτογραφίες: Make Art

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad