ΛΑΕ: Μεγάλο πένθος για τον ελληνικό λαό και τον παγκόσμιο πολιτισμό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Σεπτεμβρίου 2021

ΛΑΕ: Μεγάλο πένθος για τον ελληνικό λαό και τον παγκόσμιο πολιτισμό


Αποχαιρετούμε και ευγνωμονούμε το Μίκη Θεοδωράκη

ΛΑΕ: Μεγάλο πένθος για τον ελληνικό λαό και τον παγκόσμιο πολιτισμό
 
Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, που υπήρξε καθοριστικός για τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας αλλά και για τον πολιτισμό σε παγκόσμια κλίμακα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία σε ηλικία 96 ετών.

Στον Μίκη Θεοδωράκη, συνδυάσθηκε η καλλιτεχνική δημιουργία με μία εκρηκτική προσωπικότητα, ανεξάρτητη, δημιουργική, ευαίσθητη στα κοινωνικά προβλήματα και στα πολιτικά δρώμενα της εποχής του.

Περισσότερα από 50 τραγούδια-σταθμοί του Μίκη Θεοδωράκη, συνδέονται με την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας, σε ένα έργο, όπου συνυπάρχουν το θέατρο, ο χορός η μουσική, ο κινηματογράφος.

Τα τραγούδια του συνδυάσθηκαν με προσωπικά βιώματα, από διώξεις, φυλακίσεις και εξορίες, που υπέστη λόγω της δράσης του και του αγώνα του για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη τα πέτρινα χρόνια της μετεμφυλιακής περιόδου.

{Ο Ήλιος και ο Χρόνος} [Γενική Ασφάλεια} {Επιφάνεια Αβέρωφ και Μυθιστόρημα} {Φυλακές Αβέρωφ} {Κατάσταση Πολιορκίας}, {Τραγούδια του Ανδρέα}, {Νύχτα Θανάτου}, τα {Λαϊκά} {Βραχάτι- κατ¨οίκον περιορισμός}, {Πνευματικό Εμβατήριο} του Άγγελου Σικελιανού{Εξορία -Ζάτουνα}, {Τραγούδια του Αγώνα} {Στρατόπεδο Ωρωπού} {Canto General} και {Μπαλάντες}, {Επιτάφιος}, {Εξόριστος στο Παρίσι}.

Έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης , με πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Το 1983 βραβεύτηκε με το Βραβείο Λένιν.
Ένας ολόκληρος κόσμος τραγούδησε τους στίχους του Ρίτσου, του
Νερούντα, του Ελύτη, του Λειβαδίτη, του Σεφέρη, του Χριστοδούλου, του Κατσαρού και
άλλων.

Ασχολήθηκε με όλα τα είδη μουσικής. Έγραψε επίσης συμφωνική μουσική και
όπερες.

Προσωπικότητα εκρηκτική, υπήρξε καθοριστικός για τον τόπο, τον λαό μας και με το έργο του για επαναστατικά κινήματα σε όλο τον κόσμο.

Αθάνατος

Αποτελεί ελπίδα για τον λαό και τη νεολαία στους αγώνες τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Το Γραφείο Τύπου 
2.9.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad