ΠΔΕ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

15 Νοεμβρίου 2021

ΠΔΕ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Δ.Ε ενημερώνει ότι ξεκίνησε από τις 12/11/2021 η υποβολή αιτήσεων στήριξης για τη 3η Πρόσκληση του υπομέτρου 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022. Η διάρκεια της υποβολής έχει οριστεί μέχρι την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00.

Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών κατά τη μεταβατική περίοδο 2021-2022, είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων σε νέους που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις οι οποίοι διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα, εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης και υλοποιούν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.

Ως έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης ορίζεται το έτος 2021. Συνεπώς, η αίτηση στήριξης συντάσσεται με βάση την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2021.

Για την εφαρμογή της παρούσας, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, κατανέμονται στο υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014–2020 το ποσό των 44.100.000 ευρώ ως Δημόσια Δαπάνη.

Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://www.agrotikianaptixi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad