«Έφυγε» από την ζωή ο πρώην δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

28 Δεκεμβρίου 2021

«Έφυγε» από την ζωή ο πρώην δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς


Θλίψη προκαλεί στην Αιτωλοακαρνανία η είδηση του θανάτου του Πυθαγόρα Σαμαρά. Πενθεί ιδιαίτερα το Ξηρόμερο για την απώλεια ενός ανθρώπου με πολυσχιδή παρουσία.

Ο Πυθαγόρας Σαμαράς έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών.

Διετέλεσε Δήμαρχος Αστακού (1998-2006) και Ξηρομέρου (2010-2014) και υπήρξε γνωστός επιχειρηματίας σε πολλούς τομείς, όντας ιδιαίτερα ανήσυχο και δραστήριο πνεύμα.

Ο Πυθαγόρας Σαμαράς γεννήθηκε στην Μαχαιρά Ξηρομέρου. Ήταν το δεύτερο παιδί της τετραμελούς οικογένειας του Νίκου Σαμαρά και της Ευσταθίας Παπαβασιλείου. Αφού τελείωσε το Δημοτικό στο χωριό του, συνέχισε στο Γυμνάσιο Αστακού.

Τελειώνοντας το σχολείο ασχολήθηκε με το εμπόριο και τις μεταφορές, και ηλικία 28 ετών ίδρυσε την μεγαλύτερη ελληνική εταιρία μεταφορών με υποκαταστήματα στο Αγρίνιο, την Πάτρα, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με ιδιόκτητο στόλο φορτηγών Δ.Χ., μεταφέροντας εμπορεύματα σε όλη την Ελλάδα .

Παράλληλα ανέλαβε γενικός προμηθευτής και μεταφορέας της Κάιζερ, της μεγαλύτερης Αμερικάνικης εργοληπτικής εταιρίας. Δημιούργησε ατομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό απασχολώντας εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η εταιρεία που δημιούργησε, Πυθαγόρας Σαμαράς Α.Ε., δραστηριοποιείται στον κλάδο των λατομείων και των μεταλλείων από την δεκαετία του 1970 ως βασικός συνεργάτης διεθνών τσιμεντοβιομηχανιών.

Διεκδίκησε τη δημαρχεία του καποδιστριακού Δήμο Αστακού το 1998 και εξελέγη δύο συνεχόμενες τετραετίες. Το 2010 εξελέγη δήμαρχος του καλλικρατικού δήμου Ξηρομέρου.

H κηδεία του Πυθαγόρα Σαμαρά θα γίνει την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στις 11:30 στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αστακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad