ΠΔΕ: Εργασίες βελτίωσης της βατότητας οδών πρόσβασης σε μονές και προσκυνηματικούς χώρους της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Δεκεμβρίου 2021

ΠΔΕ: Εργασίες βελτίωσης της βατότητας οδών πρόσβασης σε μονές και προσκυνηματικούς χώρους της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εργασίες βελτίωσης της βατότητας οδών πρόσβασης σε μονές και προσκυνηματικούς χώρους της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας


Στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου προχώρησε σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα των οδών και να καταστεί ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων. σε μονές και προσκυνηματικούς χώρους της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

Συγκεκριμένα, εργασίες βελτίωσης των οδών πρόσβασης θα εκτελέσει η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

- Προς την Ι.Μ Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς, που βρίσκεται κοντά το χωρίο Γαβαλού και είναι ευρέως γνωστή με την ονομασία «Ι.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΣ». Είναι ανακαινισμένη και αφιερωμένη στα Γενέσια της Θεοτόκου. Η οδός πρόσβασης, μήκους περίπου 3,50 χλμ ,προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένος πολύ κακής βατότητας, αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καθιζήσεις, λακκούβες έλλειψη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, έλλειψη σήμανσης).

- Προς το Ιερό Μετόχιο Αγίου Χαραλάμπους Νεοχωρίου, που είναι ένα από τα μετόχια της Ιεράς Μονής Αγίου Μηνά Αιγίνης στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται στο χωριό Νεοχώρι Οινιαδών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένη έως ένα σημείο, με προβλήματα (καθιζήσεις, λακκούβες έλλειψη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, έλλειψη σήμανσης) και στο υπόλοιπο μήκος 2,00 χιλιομέτρων χωμάτινη.

- Προς την Ι.Μ της Παναγίας της Λυκουρίσσης, που βρίσκεται στην Σκουτερά Αγρινίου. Είναι κτίσμα του περασμένου αιώνα. Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ. είναι μήκους 2,7 χιλιομέτρων χωμάτινη που χρήζει βελτίωσης.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας που είναι προϋπολογισμού 1,2 εκατ ευρώ, με χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πρόκειται να εκτελεστούν μεταξύ άλλων εργασίες όπως καθαρισμοί τάφρων, οχετών, πρανών, ερεισμάτων, άρση καταπτώσεων, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, κατασκευή τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων και τοίχων αντιστήριξης. ανακατασκευή οδοστρώματος με τοπικές εξυγιάνσεις στα σημεία που έχουν υποστεί καθίζηση, κατασκευή ασφαλτικών στρώσεων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας όπου απαιτείται, τοποθέτηση πινακίδων, οριοδεικτών και διαγράμμιση οδοστρώματος.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad