Εργαστήριο ευαισθητοποίησης σε ζητήματα προσβασιμότητας από το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Φυτειών - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Δεκεμβρίου 2021

Εργαστήριο ευαισθητοποίησης σε ζητήματα προσβασιμότητας από το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Φυτειών


Δελτίο Τύπου

Φυτείες, 7/12/2021

Η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής μας κοινότητας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Φυτειών, σε συνεργασία με τη Μονάδα Προσβασιμότητας και Κοινωνικής Στήριξης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνουν για την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, εργαστηριακό κύκλο σεμιναρίων με τον ειδικότερο τίτλο:

«Εργαστήριο ευαισθητοποίησης σε ζητήματα προσβασιμότητας.»

Αποστολή κάθε σχολικής μονάδας είναι η δημιουργία ενός ευνοϊκού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για τη στήριξη των μαθητών που για ιατρικούς ή άλλους κοινωνικούς λόγους αντιμετωπίζουν λειτουργικές και εκπαιδευτικές δυσκολίες στην ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Φυτειών μέσα από τις δράσεις του αποσκοπεί στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όχι μόνο της σχολικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ΑμεΑ και τις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Η παρούσα δράση ελπίζουμε να είναι μόνο η αρχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad