Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Επικήδειος για τον πρώην Δήμαρχο Ξηρομέρου, Πυθαγόρα Σαμαρά - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Δεκεμβρίου 2021

Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Επικήδειος για τον πρώην Δήμαρχο Ξηρομέρου, Πυθαγόρα Σαμαρά


ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΑΜΑΡΑ:


Το Ξηρόμερο αποχαιρετά σήμερα έναν άξιο Δήμαρχο, έναν αγωνιστή, έναν νικητή, έναν ξεχωριστό άνθρωπο.

Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετάμε σήμερα τον πρώην Δήμαρχό μας, τον Πυθαγόρα Σαμαρά, που υπηρέτησε με πάθος τον Δήμο και το κοινό καλό.

Τον πρώτο Δήμαρχο του πρώην δήμου Αστακού τον πρώτο δήμαρχο του δήμου Ξηρομέρου.

Ο Δήμος Ξηρομέρου αποχαιρετά σήμερα έναν άνθρωπο με βαθιά αυτοδιοικητική συνείδηση και μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία, του οποίου η διαδρομή και η δράση σημάδεψαν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Γεννήθηκε στην Μαχαιρά Ξηρομέρου.

Είναι το δεύτερο παιδί της τετραμελούς οικογένειας του Νίκου Σαμαρά και της Ευσταθίας Παπαβασιλείου.

Αφού τελείωσε το Δημοτικό στο χωριό του, συνέχισε στο Γυμνάσιο Αστακού.

Τελειώνοντας το σχολείο ασχολήθηκε με το εμπόριο και τις μεταφορές, έτσι σε ηλικία 28 ετών ίδρυσε την μεγαλύτερη ελληνική εταιρία μεταφορών με υποκαταστήματα στο Αγρίνιο, την Πάτρα, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με ιδιόκτητο στόλο φορτηγών Δ.Χ., μεταφέροντας εμπορεύματα σε όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα ανέλαβε γενικός προμηθευτής και μεταφορέας της Κάιζερ, της μεγαλύτερης Αμερικάνικης εργοληπτικής εταιρίας.

Δημιούργησε ατομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό απασχολώντας εκατοντάδες εργαζόμενους & συμβάλλοντας έτσι στην Εθνική οικονομία.

Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό καθώς ήταν, θέλησε να προσφέρει και στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Με την δημιουργία του Καποδίστρια διεκδικεί τον Δήμο Αστακού το 1998 και για δύο συνεχόμενες τετραετίες αναδεικνύεται Δήμαρχος. Προγραμματίζει και εκτελεί πάρα πολλά έργα ,οργανώνει τις υπηρεσίες του Δήμου και εξυπηρετεί με κάθε τρόπο τους συμπολίτες του.

Διαθέτοντας πολυδιάστατη προσωπικότητα, έδωσε το δικό του στίγμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν δίσταζε να θέτει και να επιτυγχάνει στόχους , τόσο στην προσωπική επιχειρηματική του δράση, όσο και στην αυτοδιοικητική του πορεία.

Η θητεία του ταυτίστηκε με την έλευση μεγάλων αλλαγών στην ΤΑ.

Κατά το διάστημα εκείνο ο ρόλος της ΤΑ ενδυναμώθηκε και αναδείχθηκε από απλό πάροχο υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε ρυθμιστή κοινωνικών και οικονομικών παραμέτρων, μέσω των αυξημένων αρμοδιοτήτων και χρηματοδοτήσεων σε ένα φορέα περιφερειακής ανάπτυξης.

Με την ευθύτητα, τον δυναμισμό, την οξυδέρκεια και την ειλικρίνεια του κέρδιζε το σεβασμό φίλων και αντιπάλων. Δρούσε πάντα με μαχητικότητα, δυναμικές παρεμβάσεις και διορατικότητα. Με την προσωπικότητά του και την πολιτική του στάση κατάφερε να τύχει γενικής αποδοχής από τους συμπολίτες του, ανεξάρτητα από το αν αυτοί ήταν ψηφοφόροι του.

Ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στα κοινά και έδωσε έμφαση σε κοινωνικές δράσεις.

Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε από κοντά έναν ωραίο Άνθρωπο. Πανάξιο, και δοτικό.

Άνθρωπος που έδινε δύναμη και ενέργεια στους γύρω του.

Αυτή τη δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού, ως Δήμαρχος, εκπροσωπώντας όλους τους δημότες, τον προπέμπουμε στην αιωνιότητα, κρατώντας όλη την εικόνα της υπόστασής του. Συλλυπούμαστε στους οικείους του, όλους όσους τον αγάπησαν και τον τίμησαν.

Για όλα τα σημαντικά, τα αληθινά, και τα μεγάλα, που αξίζουν πραγματικά στη ζωή του ανθρώπου, θα σε κρατήσουμε για πάντα στη μνήμη μας.

Αιωνία σου η μνήμη Δήμαρχε.

Το χώμα του αγαπημένου σου τόπου να σε σκεπάζει ανάλαφρο.

Θα σε θυμόμαστε για πάντα...

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου
Τριανταφυλλάκης Λεων. Ιωάννης


πηγή: facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad