Μήνυμα Δημάρχου Ξηρομέρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Δεκεμβρίου 2021

Μήνυμα Δημάρχου Ξηρομέρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Ημερομηνία 2.12.2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο 3 Δεκεμβρίου εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες), που καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Η ένταξη των ΑΜΕΑ σε μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία παραμένει ένα σημαντικότατο ζητούμενο, μία μεγάλη ανάγκη.

Οι σημερινές κοινωνίες πρέπει να αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων των μελών τους και να δείχνουν έμπρακτα σεβασμό στη διαφορετικότητα. Όταν αυτός ο σεβασμός συνδυαστεί με τη διεκδίκηση, θα γεννηθούν η ελπίδα και η δύναμη που, με τη σειρά τους, θα δώσουν την ώθηση στις κοινωνίες να προχωρήσουν μπροστά και μόνο μπροστά. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κοινωνία μας.

Οι συνάνθρωποι μας με ειδικές ανάγκες δίνουν, πολλές φορές, μάχη επιβίωσης κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, συνθήκες που δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν στη χώρα μας.

Τα άτομα αυτά έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται και να προσπαθούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Ως Δημοτική Αρχή εστιάζουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία, δίνοντας έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά αγαθά, με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών. Έτσι μεριμνούμε για στοχευμένες παρεμβάσεις διευκόλυνσης των μετακινήσεων των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ.

Διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ένταξη τον Μάρτιο του 2020 στο Φιλόδημος ΙΙ, με προϋπολογισμό 87.420 €, για κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ στις σχολικές μονάδες, είχαμε τοποθέτηση ειδικής ράμπας seatrac από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην παραλία του Αστακού, με την στήριξη του Δήμου Ξηρομέρου, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες στην καθημερινότητα τους, η ανάπλαση που είναι σε εξέλιξη στον Αστακό, προβλέπει μεγάλα και άνετα πεζοδρόμια με προσβάσεις για ΑΜΕΑ, υποβάλλαμε στο Αντώνης Τρίτσης, στην πρόσκληση ΑΤ10, πρόταση για συντήρηση - αναβάθμιση σχολικών μονάδων και παρεμβάσεις προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε παραλίες κολύμβησης προϋπολογισμού 387.373,57 €.

Σαν Δήμος Ξηρομέρου, θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας προς την κατεύθυνση ισότιμης συμμετοχής και ένταξης των ατόμων με αναπηρία, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ Λ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad