Εθελοντική δράση καθαρισμού στο Βαλτί Αστακού - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Δεκεμβρίου 2021

Εθελοντική δράση καθαρισμού στο Βαλτί Αστακού


Στη σύγχρονη εποχή ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός εκείνος, που συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και καλείται να αναδείξει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των μηχανισμών της αγοράς και να βοηθήσει στην επίλυση τους.

Στην περιοχή Βαλτί Αστακού του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού, περιοχή του οικολογικού δικτύου Natura 2000, τριάντα (30) εθελοντές από την “RIVERVIEW PROJECT ΚΟΙΝΣΕΠ“, την ομάδα “Save Your Hood”, το Σωματείο “Acheloos Grow Up και της ομάδας “Φίλοι του Πολιτισμού και της Φύσης Οινιαδών” μαζί με στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, εντοπίσαμε τις αδυναμίες αυτές και τιμήσαμε τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού και την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους (5 Δεκεμβρίου) μαζεύοντας πενήντα πέντε (55) σακούλες με 6000lt απορρίμματα. Ο Δήμος Ξηρομέρου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων και με ένα απορριματοφόρο περισύλλεξε τα συγκεντρωμένα απορρίματα.

Με τη δράση μας αυτή θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης των οικοτόπων, αλλά και να τονίσουμε πως με τη συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής μας μπορούμε να οδηγήσουμε την Αιτωλοακαρνανία στην Αειφόρο Ανάπτυξη.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την εξασφάλιση της μετακίνησης μας με λεωφορείο από το Αγρίνιο στο σημείο της δράσης, τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων για την καθοδήγηση και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και τον κύριο Σπύρο Χουλιάρα-Ιστορικό, για τις πληροφορίες σχετικά με τον Εργατικό οικισμό Βαλτί και τη Γεωργική Εταιρεία Λεσίνι.

Κλείνουμε με το μήνυμα του Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, κ. Ιωάννη Σελιμά:

“Όχι στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η φύση δε μπαίνει σε καραντίνα”


Χορηγοί της δράσης:

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
ALUXAL – ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΑΒΕΕ

ΧΟΡΗΓΟΙ
SG ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΒΕΕ
DEZAART
STALIKAS CONSTRUCTIONS OE

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
iaitoloakarnania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad