Ο Γ. Τριανταφυλλάκης στον Antenna Star: «Κομβικός μήνας ο Μάρτιος για το Πλατυγιάλι» (Ηχητικό) - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Ιανουαρίου 2022

Ο Γ. Τριανταφυλλάκης στον Antenna Star: «Κομβικός μήνας ο Μάρτιος για το Πλατυγιάλι» (Ηχητικό)


Στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον Antenna Star 103.5 φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης σχετικά με την επένδυση στο Πλατυγιάλι και για τη μεταβίβαση των 180 στρεμμάτων από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων στην «Αστακός Τέρμιναλ Α.Ε».

Σύμφωνα, με τον κ. Τριανταφυλλάκη ο Μάρτιος θα είναι μήνας καθοριστικός για όλες τις εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως γράφηκε στο mononews.gr σε «πυρετό» διαβουλεύσεων και συζητήσεων βρίσκονται τα στελέχη που έχουν αναλάβει να προωθήσουν το πλάνο του «Μικρού Ελληνικού», όπως χαρακτηριστικά βάφτισαν την ανάπτυξη της παραθαλάσσιας περιοχής στο Πλατυγιάλι Αστακού, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης και μεταβίβασης των 180 στρεμμάτων από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων στην «Αστακός Τέρμιναλ Α.Ε».

Ωστόσο, το πρότζεκτ που προετοιμάζονταν επί τρία χρόνια περιλαμβάνει και την έκταση της Ναυτικής Βιομηχανικής Περιοχής που διαθέτει και ελεύθερη ζώνη. Η οποία η συνολική της έκταση ανέρχεται στα 2.043.300 τ.μ.

Η ναυτιλιακή βιομηχανική περιοχή εκτείνεται σε 1.633.000 τ.μ. Το μήκος της αποβάθρας είναι 2.300 μ. Η προβλήτα έχει βάθος 16 μ. Παρέχονται υψηλά επίπεδα περιβαλλοντικής προστασίας και ικανοποιητικό επίπεδο ασφαλείας για τα σκάφη. Το μικρότερο εύρος του λιμένα είναι 450 μ. και το μεγαλύτερο 1.200 μ. Ο κύκλος περιστροφής για ένα μεγάλο πλοίο έχει 660 μ. διάμετρο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο επενδυτικό σχήμα που προωθεί το όλο σχέδιο το έχει αναλάβει η Α1 Yachting, του Ανδρέα και της Τζίνας Πολέμη, μαζί με δύο μετόχους της «Αρχιρόδον», καθώς και επενδυτές από το Ντουμπάι.

Η επένδυση στο Πλατυγιάλι Αστακού θα ξεπεράσει το 1,5 με 2 δισ. ευρώ!

Οι επικεφαλής της A1 Yachting, Μάκης και Ρόζμαρι Παυλάτος και Ανδρέας Πολέμης
Ωστόσο, αυτές τις ημέρες γίνονται συντονισμένες προσπάθειες, ώστε αυτή η επενδυτική ομάδα να διευρυνθεί και με άλλους επιχειρηματίες, Έλληνες και ξένους, αλλά και με εύρωστα οικονομικά γκρουπ, δεδομένου ότι για να προχωρήσει η συγκεκριμένη επένδυση θα απαιτηθούν χρηματικά ποσά που θα υπερβούν το 1,5 με 2 δισ. ευρώ!

Η τεράστια αυτή περιοχή που εκτείνεται σε χιλιάδες στρέμματα ανήκει στην «Αστακός Τέρμιναλ ΑΕ» που ελέγχεται κατά 71% από την Alpha Bank και κατά 29% από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ωστόσο, υπάρχουν φήμες ότι η Τράπεζα Πειραιώς πώλησε το δικό της μερίδιο, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, όπως δεν έγινε γνωστό και το ποσό που καταβλήθηκε στην ΕΤΑΔ για την απόκτηση των 108 στρεμμάτων.

Στα σχέδια της ανάπτυξης της ΝΑΒΙΠΕ και των 108 στρεμμάτων που γειτνιάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται:

  • Η διαμόρφωση μαρίνας για Mega Yachts που θα εξυπηρετεί κότερα πολυτελείας μεγάλου μήκους.
  • Καρνάγιο για την επισκευή σκαφών και θα διαθέτει υποστηρικτικό μηχανισμό για τα θαλαμηγά σκάφη.
  • Δίκτυο ηλεκτροδότησης πλοίων που θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Κατασκευή ξενοδοχείου με χώρους αθλητισμού: τένις, γκολφ, γήπεδα, γυμναστήρια κλπ.
  • Καταστήματα που θα υποστηρίζουν την όλη επένδυση.
  • Πολυτελείς κατοικίες υψηλών προδιαγραφών που στη συνέχεια θα πωληθούν.
  • Εξετάζεται το ενδεχόμενο της αξιοποίησης της Ελεύθερης Ζώνης.
  • Αξιοποίηση των γερανογεφυρών και των κτιρίων που υπάρχουν για τη λειτουργία του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της ΑΚΑΡΠΟΡΤ.
  • Αλλαγή χρήσης σε μεγάλο αριθμό στρεμμάτων και του συντελεστή δόμησης.
  • Προφανώς στις συζητήσεις με τους μελλοντικούς επενδυτές εξετάζονται και νέα πλάνα και ιδέες που θα ενισχύσουν το γενικότερο πρότζεκτ.

Επισημαίνεται ότι η ΕΤΑΔ πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε «την ολοκλήρωση της πώλησης ακινήτου συνολικής έκτασης 108 στρεμμάτων, με την υπογραφή του συμβολαίου πώλησης στην εταιρεία «ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ Α.Ε» και συμπλήρωνε: «το ακίνητο (πρώην δημόσιο κτήμα) βρίσκεται στη θέση Πλατυγιάλι της Κοινότητας Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, είναι όμορο της Ναυτιλιακής Βιομηχανικής Περιοχής (ΝΑΒΙΠΕ) και αποτελείται από έξι εδαφικές εκτάσεις, οι οποίες περιήλθαν χωρίς αντάλλαγμα στην κυριότητα της ΕΤΑΔ Α.Ε. το 2016, δυνάμει του ν. 4389/2016. Πρόκειται για ένα ακίνητο με σπουδαία σημασία στη στρατηγική θέση της ναυτιλιακής ζώνης και της βιομηχανικής περιοχής στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο προσφέρει στον επενδυτή σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες».

Την όλη αναπτυξιακή προσπάθεια θα ενισχύσει και η σύνδεση της περιοχής με την «Ιονία Οδό», που θα καταστήσει και ελκυστική την οδική πρόσβαση στο Πλατυγιάλι.

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη στον Antenna Star 103.5:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad