Λεοντόψαρο στη Βελά Αστακού - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Ιανουαρίου 2022

Λεοντόψαρο στη Βελά Αστακού


Το 2015 εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε ελληνικές θάλασσες λεοντόψαρο και έκτοτε ψάρια του είδους κάνουν τις εμφανίσεις τους και σε άλλες περιοχές.

Όπως συνέβη χθες στη Βελά Αστακού όπου ένα λεοντόψαρο έδωσε τη…μάχη του με ψαροντουφεκά.

Αυτός το χτύπησε (χωρίς να αντιληφθεί περί τίνος επρόκειτο), αυτό αντεπιτέθηκε και τον τσίμπησε επιδερμικά. Για καλό και για κακό ο συμπολίτης επισκέφθηκε στη συνέχεια και το νοσοκομείο.

Το λεοντόψαρο θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, έχει έντονα χρώματα και φτερά που θα ταίριαζαν περισσότερο σε έντομο, παρά σε ψάρι ενώ η ράχη του είναι γεμάτη αγκάθια. Είναι σαρκοβόρο, μικρό, κινείται αργά μέσα σε κοραλλιογενείς υφάλους και κατασπαράσσει ό,τι ζωντανό υπάρχει.

Το φυσικό του περιβάλλον είναι τα τροπικά μέρη και εκεί κινείται αρμονικά. Στις δικές μας θάλασσες ωστόσο έχει άλλη συμπεριφορά και αποτελεί κίνδυνο για την βιοποικιλότητα.

Είναι πάντως βρώσιμο σε αντίθεση με τον λαγοκέφαλο που είναι δηλητηριώδες.

Όπως και να έχει τα τετ α τετ με λεοντόψαρα θέλουν προσοχή και για το λόγο αυτό γίνεται γνωστό και το χθεσινό περιστατικό…

Το λεοντόψαρο της ιστορίας μας…
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad