Αστακός: Ένα “μικρό Ελληνικό” ετοιμάζεται στο Πλατυγιάλι - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Ιανουαρίου 2022

Αστακός: Ένα “μικρό Ελληνικό” ετοιμάζεται στο Πλατυγιάλι


Μεγαλεπήβολα είναι τα σχέδια της επενδυτικής ομάδας που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα αναλάβει τη διαχείριση των 108 στρεμμάτων που πωλήθηκαν σήμερα στην “Αστακός Τέρμιναλ ΑΕ” από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων.

Το επενδυτικό σχήμα, που ασχολείται επί τριετίας με τον σχεδιασμό της ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής στο Πλατυγιάλι Αιτωλοακαρνανίας, συμπεριλαμβανομένης και της ΝΑΒΙΠΕ, λέγεται ότι αποτελείται από δύο στελέχη της “Αρχιρόδον” – και διευκρινίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση η εταιρεία – από την Α1 Yachting, του Ανδρέα και της Τζίνας Πολέμη, καθώς και από επενδυτές από το Ντουμπάι.

Η “Αστακός Τέρμιναλ ΑΕ” ελέγχεται κατά 71% από την Alpha Bank και κατά 29% από την Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επενδυτές που θα έχουν στην διαχείριση τους, τα 108 στρέμματα και την ΝΑΒΙΠΕ, σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τουριστική μαρίνα για Mega Yachts, πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχείο και χώρους και καταστήματα υποστήριξης της γενικότερης επένδυσης.

Όπως, ανέφερε οικονομικός παράγοντας που παρακολουθεί τις εξελίξεις μας διαβεβαίωσε ότι ο σχεδιασμός της ευρύτερης περιοχής ακολουθεί ένα δοκιμασμένο οικονομικό μοντέλο και ανέφερε ότι “το Πλατυγιάλι θα γίνει ένα μικρό Ελληνικό”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΑΔ, τα 108 στρέμματα είναι “ένα ακίνητο με σπουδαία σημασία στη στρατηγική θέση της ναυτιλιακής ζώνης και της βιομηχανικής περιοχής στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο προσφέρει στον επενδυτή σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες”.

Επίσης να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη ΝΑΒΙΠΕ διαθέτει Ελεύθερη Ζώνη και αποτελεί λειτουργικά ένα ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο με τις υποδομές της ΝΑΒΙΠΕ και των λιμενικών εγκαταστάσεων, που παλαιότερα λειτούργησε υπό τη διεύθυνση της ΑΚΑΡΠΟΡΤ και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Βασίλης Κούτσης.

Στα μειονεκτήματα της περιοχής είναι ότι δεν διαθέτει οδικό δίκτυο, αλλά προφανώς στον γενικότερο σχεδιασμό θα προβλεφθεί η σύνδεση της περιοχής με το νέο δρόμο που συνδέει την Πάτρα με τα Ιωάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad