Δήμος Ξηρομέρου: Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παγκόσμια ημέρα του καρκίνου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Φεβρουαρίου 2022

Δήμος Ξηρομέρου: Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παγκόσμια ημέρα του καρκίνου


Αστακός 4.2.2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε να τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 800 οργανώσεις σε 155 χώρες του κόσμου. Σκοπός αυτής της παγκόσμιας ημέρας είναι να εμπνεύσει τη δράση των ατόμων, της υγειονομικής κοινότητας και των κυβερνήσεων, με το σκεπτικό ότι η υιοθέτηση ενός σωστού τρόπου διαβίωσης, η ενημέρωση, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση μπορούν να σώζουν ζωές.

Ο καρκίνος είναι μια νόσος για την οποία έχουν ενοχοποιηθεί γενετικοί, λοιμογόνοι αλλά και διάφοροι περιβαλλοντικοί και κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες όπως το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η κατανάλωση οινοπνεύματος, η ανθυγιεινή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

Στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι πιο συχνοί τύποι είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού, του παχέος εντέρου, του προστάτη, του στομάχου και του ήπατος.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως όσο πιο νωρίς διαγνωστεί ένας καρκίνος, τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες επιβίωσης. Για ορισμένους τύπους καρκίνου υπάρχουν ήδη προληπτικές εξετάσεις, οι οποίες έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικές, καθώς μπορούν να κάνουν μια έγκυρη διάγνωση και να σώσουν τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Παρόλο που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προτεραιότητα της παγκόσμιας κοινότητας παραμένει η αντιμετώπιση της πανδημίας covid -19, οι δράσεις όλων μας κατά του καρκίνου, ακόμα και οι πιο μικρές, έχουν σημασία και εστιάζουν στην ευαισθητοποίηση και την πρόληψη του κοινού.

Στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας για τον καρκίνο, ο Δήμος Ξηρομέρου και ο Δήμος Αγρινίου, συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παγκόσμια ημέρα του καρκίνου.

Δευτέρα 7/2/2022 και ώρα 07:00 μ.μ.


Το Webinar θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του Δήμου Ξηρομέρου στο YouTube στον σύνδεσμο: https://youtu.be/rTG9hg_XHoE

Πρόγραμμα - Ομιλητές:

Φιλόπουλος Ευάγγελος – Χειρούργος μαστού – Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρίας.
«Παγκόσμια ημέρα – Καρκίνος μαστού».

Δημητρούλης Ιωάννης - Πνευμονολόγος- Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών - Διευθυντής 6ης κλινικής ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία".
«Ο καρκίνος του πνεύμονα».

ΜαριόληςΑνάργυρος - MD, PhD - General Practitioner/Family Physician - Medical Director.
«Ο ρόλος του Γενικού Ιατρού στη πρόληψη για τον καρκίνο στη κοινότητα».

Την συζήτηση συντονίζουν:
  • Σακουφάκη Μαρία, Δρ. Επισκέπτρια Υγείας Α. Σύμβουλος Υγείας Δήμου Ξηρομέρου.
  • Μαρία Τσίνα, Διευθύντρια Kοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου.
Χαιρετισμό απευθύνουν:
  • Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, Δήμαρχος Ξηρομέρου - Ιατρός.
  • Κωνσταντίνος Καλαντζής, Αντιδήμαρχος Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου.
  • Μαρία Τσίνα, Διευθύντρια της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad