Euroferry Olympia: Toξικό για την Κέρκυρα, όχι όμως…. για το Πλατυγιάλι - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Φεβρουαρίου 2022

Euroferry Olympia: Toξικό για την Κέρκυρα, όχι όμως…. για το Πλατυγιάλι


Να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων, ζήτησε η πυροσβεστική για το πλοίο Euroferry Olympia.

Όπως γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενημέρωσαν πως στο σημείο που βρίσκεται τώρα το πλοίο, στην Κασσιόπη βόρεια της Κέρκυρας, εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα για έρευνα και διάσωση. Το Υπουργείο Ναυτιλίας επισημαίνει παράλληλα ότι επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας (στον Αστακό).

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο για τον Αστακό θα κάνει τουλάχιστον 15 με 20 ώρες και -όπως λέγεται επισήμως- επιλέχθηκε το συγκεκριμένο λιμάνι το οποίο είναι εκτός πυκνοκατοικημένης περιοχής ώστε να ανοίξει η μπουκαπόρτα και να μην υπάρχει πρόβλημα με τα τοξικά αέρια που έχουν προκληθεί από τη φωτιά.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αντιδράσεις από τις τοπικές Αρχές της Κέρκυρας, ώστε να μεταφερθεί το μισοκαμμένο πλοίο σε λιμάνι του νησιού. Δηλαδή το πλοίο είναι τοξικό στην Κέρκυρα και… ατοξικό στο Πλατυγιάλι….

Το πλοίο μάλιστα αναμένεται να μείνει στο Πλατυγιάλι για πάρα πολύ καιρό και υπάρχει αρκετός χώρος στο συγκεκριμένο λιμάνι ώστε να βγει από το γκαράζ ό,τι εμποδίζει την έρευνα αλλά και να συλλέγουν σωστά τα πειστήρια για την ναυτική τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad