Οι γυναίκες του Αστακού παράγουν Πολιτισμό... - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Μαρτίου 2022

Οι γυναίκες του Αστακού παράγουν Πολιτισμό...


Οι γυναίκες του Αστακού παράγουν Πολιτισμό...

Ιδιαίτερα δραστήριος χαρακτηρίζεται ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού που εθελοντικά συμβάλλει στην πολιτιστική προβολή του τόπου.

Δημιουργήθηκε το 1983 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει πολλά, ενώ αριθμεί περίπου 200 μέλη. Βέβαια, όπως ενημερώνει η πρόεδρος Γιάννα Ζούλα, για ένα διάστημα ήταν ανενεργός, όμως αυτό δεν εμπόδισε τις γυναίκες του Αστακού να επαναδραστηριοποιηθούν και να κάνουν πολλές και χρήσιμες εκδηλώσεις τα τελευταία 20 χρόνια. 

Έχουν πραγματοποιήσει ενημερωτικές ημερίδες ιατρικού περιεχομένου, πολιτιστικές εκδηλώσεις, γιορτές, ενώ έχουν και μια σημαντική φιλανθρωπική δράση. Έχουν κάνει εκθέσεις τοπικών προϊόντων, ζωγραφικής, κατασκευών με αντικείμενα που δημιουργούν οι ίδιες οι γυναίκες του Αστακού. 

Πολλές από αυτές τις δράσεις γίνονται στην παραλία τα καλοκαίρια, όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, ενώ άλλες λαμβάνουν χώρα στο στέκι του Συλλόγου.

Παράλληλα, η εκκλησία παραχώρησε στον Σύλλογο το κτίριο κάτω από την αστυνομία στον Αστακό, όπου δημιουργήθηκε ένα αξιόλογο λαογραφικό μουσείο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad