Χρήστος Μπόνης: Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος στον Δήμο Ξηρομέρου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Μαΐου 2022

Χρήστος Μπόνης: Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος στον Δήμο Ξηρομέρου


Διαβάζω σε κάποια blog του Νομού μας και ιδιαίτερα όσα καταπιάνονται με τα θέματα του Δήμου Ξηρομέρου, ότι κάποιοι (μέλη-φίλοι, κλπ) του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής.

Να το δούμε όμως λίγο πιο απλά

Όπως αναφέρουν τα σχόλια ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Ξηρομέρου έλαβε περί τους 270 ψήφους (παλαιά μέλη, νέα μέλη, μέλη που υπέγραψαν την αίτηση φίλου την ήμερα της ψηφοφορίας κλπ.). Όπως αναφέρεται σε τρεις αναρτήσεις σε ισάριθμα blog ο αριθμός των 270 είναι τετραπλάσιος από τον αριθμό πριν την εκλογή αρχηγού. Σκεφθείτε λοιπόν ένα κόμμα που πριν 3 χρόνια ήταν κυβέρνηση για μια πενταετία και με την προοπτική (κατά τους ίδιους) να επανέλθουν ξανά, σε ένα Δήμο (Ξηρομέρου) με περίπου 9 χιλιάδες κάτοικους, αριθμούσε 60 μέλη.

Τρομακτικό μέγεθος!!!

Πριν λίγες ήμερες το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τις κάλπες για να εκφραστούν τα μέλη του (παλαιοί, νέοι, νεοεγγραφέντες) για το τι σύμβολο θέλουν να υπάρχει.

ΨΗΦΙΣΑΝ
Δημαρχείο Ξηρομέρου (Αστακός) 182
π. Δημαρχείο Κανδήλας 154
==============================
ΣΥΝΟΛΟ 336

Προφανώς βγαίνουν πολλά συμπεράσματα τα οποία δεν τα καταγράφω, αλλά η σύγκριση μπορεί να μην είναι και τόσο ενδεικτική.

Διότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν για αρχηγό (ένας ήταν εξάλλου), για το ΠΑΣΟΚ για νέο σύμβολο.
Ακόμη και έτσι η διάφορα είναι τεράστια.

Το πιο δίκαιο είναι να συγκριθούν οι ψήφοι για το ίδιο περιεχόμενο της κάλπης. Τότε καλύτερα να μην συνεχίσουμε.

Τον λογαριασμό (όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ) τον έστειλε στον Μητσοτάκη.

Για να δούμε όμως αν θα πληρωθεί ή θα διαγράφει.

Χρήστος Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad