Ο Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει στη δράση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: ''Σαφάρι Μπαταριών & Ηλεκτρικών Συσκεών" - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


03 Ιουνίου 2022

Ο Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει στη δράση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: ''Σαφάρι Μπαταριών & Ηλεκτρικών Συσκεών"


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ο Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει στην σημαντική δράση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: ''ΣΑΦΑΡΙ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ''.

Έτσι στις 6-7-8 Ιουνίου 2022 από ώρες 09:00 - 21:00, οι πολίτες του Ξηρομέρου μπορούν να φέρνουν τις συσκευές και τις μπαταρίες στην Πράσινη Εστία που θα δημιουργηθεί, στην καινούργια πλατεία της ανάπλασης του Αστακού στην παραλία.

Περισσότερες πληροφορίες για την δράση στο σύνδεσμο https://safaripde.gr και έχει δημιουργηθεί και ξεχωριστή σελίδα στο Facebook για την δράση στον Δήμο Ξηρομέρου https://fb.me/e/2vHErlOSQ.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

---------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

Έχει αποδειχθεί και στους πλέον δύσπιστους ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Η δική μας συμπεριφορά και ο δικός μας ρόλος μπορούν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, αποτελεί βασικό κάλεσμα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ουσιαστικών δράσεων για το Περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί μια στοχευμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και δράσης σε όλους τους δήμους της, η οποία περιλαμβάνει:

• Σαφάρι Μπαταριών.
• Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών.
• Ενημέρωση για έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης.

Καλούμε τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να κάνουν ένα ιδιότυπο Σαφάρι στο σπίτι, το γραφείο, τις αυλές και τις αποθήκες, για να ανακαλύψουν:

• Μπαταρίες από παλιά παιχνίδια και ηλεκτρονικές συσκευές, από τηλέφωνα και τηλεχειριστήρια, από αυτοκίνητα, τρακτέρ και μοτοσυκλέτες, που αποτελούν εστία μόλυνσης και κινδύνων.
• Παλιές ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν σε σπίτια και αποθήκες.

Οι πολίτες φέρνουν τις συσκευές και τις μπαταρίες στις Πράσινες Εστίες, που δημιουργούμε σε κεντρικά σημεία όλων των Δήμων της ΠΔΕ και περιλαμβάνουν καλαίσθητα περίπτερα, με ανάλογες σημάνσεις και τεχνικό εξοπλισμό.

Οι Πράσινες Εστίες κάθε Δήμου είναι πλήρως σηματοδοτημένες με banner και σημαίες, ενώ υποστηρίζονται από τους κατάλληλους συνεργάτες, με την ανάλογη ενδυμασία και εκπαίδευση.

Αυτοί υποδέχονται το κοινό, το ενημερώνουν, διανέμουν ενημερωτικό υλικό, και παραλαμβάνουν συσκευές και μπαταρίες.

Η πρωτοβουλία της ΠΔΕ επικοινωνείται άμεσα και με ένταση (www. safaripde.gr, ραδιόφωνο, ενημερωτικοί ιστότοποι, κοινωνικά δίκτυα), ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος προετοιμασίας και ενημέρωσης.

Ενημερώνουμε για τη δράση και καλούμε Σχολεία, Φορείς, συλλογικότητες, αλλά και απλούς πολίτες.
Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική σήμανση (λάβαρα – flags) στα κτίρια, στα οποία υλοποιούνται έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Κάθε πολίτης που συμμετέχει με μπαταρίες ή συσκευή παίρνει ένα κουπόνι για συμμετοχή σε κλήρωση με δώρο 5 ηλεκτρικά ποδήλατα.
Επιπλέον για κάθε 10 κιλά υλικών που συγκεντρώνονται, θα φυτεύεται 1 δέντρο στην περιοχή, σε σημείο που θα υποδείξουν οι τοπικοί φορείς κάθε Δήμου.

Συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειάς μας:
• Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Δευτέρα 06/06, Τρίτη 07/06, Τετάρτη 08/06: Αγρινίου, Ακτίου-Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου, Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Ξηρομέρου.
• Π.Ε. Ηλείας: Πέμπτη 09/06, Παρασκευή 08/06, Σάββατο 09/06: Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, Ήλιδας, Πηνειού, Πύργου.
• Π.Ε. Αχαΐας: Τρίτη 14/06, Τετάρτη 15/06, Πέμπτη 16/06: Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Καλαβρύτων, Πατρέων.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην εκστρατεία αυτή για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος της Περιφέρειάς μας.

Ελπίζουμε η δράση να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση και στην κινητοποίηση των πολιτών.

Οι δράσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της ΠΔΕ και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad