Μ. Γιαννάκος: Να λειτουργήσει σταθμός ΕΚΑΒ στον Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


21 Ιουνίου 2022

Μ. Γιαννάκος: Να λειτουργήσει σταθμός ΕΚΑΒ στον Αστακό

Στη φωτό ο Μ. Γιαννακός με πρόεδρο εργαζομένων στα Κέντρα υγείας Αιτωλοακαρνανίας Αριστείδη Παπανδρέου

Ο ΑΣΤΑΚΟΣ και η γύρω περιοχή που τώρα σφίζει από τουρισμό εξυπηρετείτε για τις διακομιδές εκτάκτων περιστατικών από το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ που διαθέτει μόνο τρεις οδηγούς και πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες.

Η απόσταση για να παραλάβει το ΕΚΑΒ ΑΓΡΙΝΙΟΥ τραυματία, έκτακτο περιστατικό και να τον μεταφέρει στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ είναι πάνω από μία ώρα.

Άλλη μία ώρα μετά να διακομισθεί εάν η κατάσταση του είναι σοβαρή στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ή ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

Όταν ειδοποιούνται στο Κέντρο Υγείας ΑΣΤΑΚΟΥ οι γιατροί για αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού και δεν υπάρχει ασθενοφόρο πηγαίνουν με τα δικά τους αυτοκίνητα και προσφέρουν πρώτες βοήθειες. Η μεταφορά των ασθενών στο κέντρο υγείας γίνεται με δικά τους αυτοκίνητα ή με αυτοκίνητα συγγενών με μεγάλη επικινδυνότητα.

Αναφέρουμε δύο τελευταία περιστατικά που κλήθηκαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας να παρέμβουν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με όλα τα παραπάνω προβλήματα.

6/6/2022 το πρωί κλήθηκε γιατρός του κέντρου υγείας να αντιμετωπίσει τραυματία από τροχαίο ατύχημα χωρίς να διαθέτει οδηγό το κέντρο Υγείας.

Στις 9/6 έγινε τροχαίο ατύχημα με δύο μηχανάκια. Έσπευσαν δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας να τα αντιμετωπίσουν με το δικό τους αυτοκίνητο. Ο ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας από τον γιατρό με το αυτοκίνητό του. Ο άλλος τραυματίας μεταφέρθηκε στο κεντρο υγείας με το αυτοκίνητο του πατέρα του συνοδεία της γιατρού. Δύο λεπτά μετά στο σημείο του τροχαίου έπεσε δυνατή βροχή. Για φαντάσου να ήταν στο δρόμο οι τραυματίες; Από το κέντρο υγείας τους παρέλαβε το ΕΚΑΒ ΑΓΡΙΝΙΟΥ με καθυστέρηση πάνω από μία ώρα λόγω απόστασης.

Η κατάσταση αυτή είναι επαναλαμβανόμενη. Ξεκίνησε πριν τρία χρόνια να γίνει σταθμός του ΕΚΑΒ στον ΑΣΤΑΚΟ, έγινε πραγματοσύνη και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας. Ξεκίνησαν οι διαδικασίες αλλά ο σταθμός έμεινε τελικά στα χαρτιά.

Καλούμε το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ και τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ να λειτουργήσουν σταθμό ΕΚΑΒ στον ΑΣΤΑΚΟ. Και πλήρως στελεχωμένο να ήταν το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας ΑΣΤΑΚΟΥ η απόσταση είναι πολύ μεγάλη για τη διακομιδή των εκτάκτων περιστατικών από το Κέντρο Υγείας σε Νοσοκομείο.

Σημειώνουμε ότι οι 600 οδηγοί, πληρώματα ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας κάνουν την ίδια δουλειά με τους διασώστες του ΕΚΑΒ χωρίς να έχουν τα ίδια θεσμικά και μισθολογικά δικαιώματα.

Μιχάλης Γιαννάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad