Στη Βόνιτσα το Ψηφιακό Μουσείο της ΠΔΕ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


22 Ιουνίου 2022

Στη Βόνιτσα το Ψηφιακό Μουσείο της ΠΔΕ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στη Βόνιτσα το Ψηφιακό Μουσείο της ΠΔΕ

Η πόλη της Βόνιτσας είναι ο νέος σταθμός για το Ψηφιακό Μουσείο Ανάδειξης του Πολιτιστικού Αποθέματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνεχίζει το ταξίδι του, μεταφέροντας αρχειακό υλικό, κειμήλια και πηγές μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται ο ρόλος της Δυτικής Ελλάδας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τα εγκαίνια λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στο χώρο της Μαρίνας – Παραλία Βόνιτσας όπου το ψηφιακό μουσείο θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, καθώς επόμενος σταθμός του θα είναι η πόλη της Ναυπάκτου στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Μέχρι σήμερα στους τρεις σταθμούς του Ψηφιακού Μουσείου σε Καλάβρυτα, Μεσολόγγι και Αγρίνιο πάνω από 14.000 επισκεπτών, ανάμεσά τους και μαθητές Σχολείων, γνώρισαν με διαδραστικό τρόπο την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στην τελετή εγκαινίων της Βόνιτσας παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόνιτσας, Ανδρέας Καλατζής, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βόνιτσας, Χρήστος Χασακής, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κονοπίνας, Χρήστος Καψογιώργος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, Ξενοφώντας Καούρας, ο Αντιδήμαρχος Έργων Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Κυριάκος Ορλώφ, η Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, Πανταζή Παναγιώτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη, Μιχαήλ Γούδας, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Λύτρας ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας, Αθανάσιος Πουλίδας κ.α.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τον Βασίλη Κονίδα, (πλήκτρα – σαξόφωνο) και την Κορίνα Δρακατσέλη στο τραγούδι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad