Εργολαβία 10 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του εθνικού οδικού δικτύου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


17 Ιουλίου 2022

Εργολαβία 10 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του εθνικού οδικού δικτύου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας


Εργολαβία 10 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του εθνικού οδικού δικτύου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Μία μέρα μετά την υπογραφή της σύμβασης για την αποκατάσταση και βελτίωση του επαρχιακού δικτύου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (με προϋπολογισμό 9,5 εκ. ευρώ), ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022, αντίστοιχη σύμβαση για τη συντήρηση και αποκατάσταση του εθνικού δικτύου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ.

Το έργο «Συντήρηση Αποκατάσταση του Ε.Ο.Δ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας» έχει προθεσμία υλοποίησης 36 μηνών, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το φυσικό αντικείμενο αφορά τους εξής οδικούς άξονες:

• Αντιρρίου – Ιωαννίνων (Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Μενίδι) μήκους περίπου 125 χλμ

• Ε.Ο.42 Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα μήκος περίπου 55 χλμ και οι διακλαδώσεις «Βόνιτσα – Άκτιο» μήκους περίπου 11 χλμ και «Αγ. Νικόλαος – Άκτιο» μήκους περίπου 12 χλμ

• Το τμήμα της Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων από τον πρώτο κόμβο εισόδου Μεσολογγίου μέχρι την έξοδο στον κόμβο Αιτωλικού (Κεφαλόβρυσο) μήκους περίπου 14 χλμ

• Το τμήμα της Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου (μέσω της παράκαμψης) – Αντιρρίου, μήκους περίπου 15 χλμ.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση της κατάστασης των ασφαλτοταπήτων, καθώς επίσης χωματουργικά και τεχνικά έργα, όπως και έργα σήμανσης και πρασίνου.

«Η βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου απαιτεί συνεχή προσπάθεια, η οποία όμως έχει αντίκτυπο, τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της περιοχής, όσο και στην οδική ασφάλεια, αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών. Έχουμε χρέος λοιπόν να φροντίζουμε για τη διαρκή βελτίωση της προσπελασιμότητας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad