Δήμος Ξηρομέρου: Παρουσίαση βιβλίων στον Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Αυγούστου 2022

Δήμος Ξηρομέρου: Παρουσίαση βιβλίων στον Αστακό


Ημερομηνία 28.8.2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου μας έκλεισε με μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 και ώρα 20:00 στη Νέα Πλατεία Αστακού.

Η εν λόγω εκδήλωση ήταν η παρουσίαση των βιβλίων δύο συντοπιτών μας, της Χριστίνας Κανδιανοπούλου («Όσα Δεν Είπαμε») και του Περικλή Γρίβα («Τα Χρόνια Της Νροπής»).

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, φίλοι και συγγενείς των συγγραφέων, ο Δήμαρχος Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κώστας Μπαμπούρης, ο οποίος προλόγισε και συντόνισε την συζήτηση, ο Αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Πολύζος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΞ και Αντιδήμαρχος Ελευθέριος Μάντζαρης, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γκόλιας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη και η Σύμβουλος Υγείας Μαρία Σακουφάκη.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, αφού καλωσόρισε τους ομιλητές και τους προσκεκλημένους, τόνισε ότι «ο Δήμος προσκαλεί και αγκαλιάζει όλους όσους ενδιαφέρονται και αγαπούν και θέλουν να προσφέρουν στην καλυτέρευση και στην πρόοδο του».

Στη συνέχεια, ο κύριος Γεώργιος Σακουφάκης, φιλόλογος/ Εμπορικός Ακόλουθος ΥΠΕΞ, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο των συγγραφέων, καθώς επίσης και τα κοινά σημεία στις ιστορίες των βιβλίων που αντλούν το θέμα τους από τις παραδόσεις, το έργο και τις αξίες του τόπου μας.

Κατόπιν, ο συγγραφέας Κώστας Λίχνος ανέπτυξε με ιδιαίτερα λογοτεχνικό τρόπο τις ιστορίες και τις προσωπογραφίες που εξελίσσονται στα δύο βιβλία, σκιαγραφώντας τις ομοιότητες των ηρώων των δύο βιβλίων και στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους.

Ακολούθησαν οι δύο συγγραφείς, οι οποίοι παρουσίασαν αμφότεροι ο ένας το έργο του άλλου, διαβάζοντας αποσπάσματα από τα κοινά χαρακτηριστικά των ηρώων τους.

Συμπερασματικά, η εκδήλωση σηματοδότησε το τέλος των επιτυχημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων και την αρχή της ανάδειξης και της προβολής, από την πλευρά του Δήμου, του έργου των συμπολιτών μας που διακρίνονται στον τομέα των γραμμάτων και του πολιτισμού.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad