Προσκλητήριο στα μέλη του Συλλόγου Αστακιωτών για την Γενική Συνέλευση - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Σεπτεμβρίου 2022

Προσκλητήριο στα μέλη του Συλλόγου Αστακιωτών για την Γενική Συνέλευση


Αγαπητοί Φίλοι-Αστακιώτες

Σε λίγες ημέρες ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών (εφεξής Σ.Α.Α.) θα πραγματοποιήσει την Γενική Συνέλευση που είναι εκλογοαπολογιστική δηλ. το τέλος της θητείας του Δ.Σ.

Είναι αντιληπτό σε όλους ότι η συμμετοχή σας στην συγκεκριμένη Συνέλευση είναι αν όχι αναγκαία, επιβεβλημένη.

Μέσα από την μεγάλη συμμετοχή σας θα αναδείξετε και πάλι τον Σύλλογο μας στην πρωτοκαθεδρία των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Ο Σ.Α.Α. δεν είναι προσωπική υπόθεση του Προέδρου ούτε των μελών του Δ.Σ. Όλοι εμείς είμαστε περαστικοί. Ο Σ.Α.Α. δεν ιδιωτική επιχείρηση του κάθε ενός από εμάς που σας καλούμε να παρευρεθείτε και να μας ενισχύσετε.

Ο Σ.Α.Α. είναι μια προσωπική υπόθεση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ που ζουν εκτός των γεωγραφικών ορίων της πόλης μας. Είναι η φωνή του Αστακού των εκτός στους εντός.

Ο Σ.Α.Α. δεν είναι ένας σύλλογος που ιδρύθηκε πριν 10 ή 20 χρόνια. Έχει μια μακρά ιστορία από την δεκαετία του '70 όπου μεγάλες προσωπικότητες του Αστακού ηγήθηκαν αυτού του Συλλόγου και τον ανέδειξαν στους κορυφαίους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Νομού μας.

Ακόμη και οι επερχόμενες διοικήσεις έβαλαν ένα ακόμη λιθαράκι στην ιστορία του βοηθώντας έτσι και την ιστορία του αλλά και την ζωντάνια του. Βέβαια οι εποχές με τις μεταλλάξεις και τις εξελίξεις που διαμόρφωσαν την κοινωνία δεν ήταν ισάξιες και δεν συγκρίνονταν με τις παλιές καλές εποχές, πράγμα που ατόνησε από ένα χρονικό διάστημα και μετά το ενδιαφέρον για την ενασχόληση των Αστακιωτών με τον Σύλλογο.

Τα ενδιαφέροντα των περισσότερων μετατοπίστηκαν σε άλλου είδους δράσεις, ή και σε απαξίωση αυτών των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων. Ακόμη και έτσι, όσοι δούλεψαν όσοι ενδιαφέρθηκαν, όσοι ασχολήθηκαν, κράτησαν ζωντανό αυτό το κύτταρο πολιτισμού με τις μικρές βέβαια διακοπές του.

Σας καλούμε να διαθέσετε λίγο χρόνο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και να παρευρεθείτε στην Γενική Συνέλευση. Όχι βέβαια για να ακούσετε τις διακηρύξεις μας ή τους απολογισμούς μας. Εξ άλλου είναι κάτι που όλοι γνωρίζεται τι έχουμε πετύχει. Μην σας διαφεύγει ότι ακόμη και στα κορυφαία συνδικάτα, στις μεγάλες ενώσεις, Ομοσπονδίες, Συνομοσπονδίες του Συνδικαλιστικού και Πολιτιστικού κινήματος όσοι παρευρίσκονται στην τελευταία απολογιστική συνέλευση, ο σκοπός τους δεν είναι να ακούσουν τα κατορθώματα ή μη των πεπραγμένων, αλλά να διατρανώσουν με την συμμετοχή τους την δύναμη αλλά και την θέληση ότι είναι παρών στις επόμενες κινήσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες. Το ίδιο επιζητούμε και εμείς. Δηλώστε παρών, η μεγάλη συμμέτοχη είναι μια αχτίδα φωτός, η μεγάλη συμμετοχή θα δείξει ότι είστε παρών, ότι είστε συμμέτοχοι στην επόμενη διαδρομή.

Από εσάς εξαρτάται το αν θα προχωρήσει ο Σύλλογος!! Προφανώς θα υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές που θα θέσουν το ερώτημα ή καλυτέρα έμμεσα το δίλλημα: Καλά τώρα με τους Συλλόγους θα ασχολούμαστε, έχουμε άλλα προβλήματα. Προφανώς και η ιεράρχηση των προβλημάτων είναι προσωπικό θέμα του κάθε ενός εκάστου. Η ενασχόληση με τον Σύλλογο πάντως (έστω και από τις δυο τρείς συμμετοχές που καλείται το κάθε μέλος να έχει) δεν είναι ούτε και χρονοβόρα ούτε και ακανθώδης ούτε και σε αποκλείει από τις βασικές σου υποχρεώσεις και προβλήματα.

Αναμένουμε λοιπόν με την συμμέτοχη σας την συγκατάθεση ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει να βαδίζει με οράματα για την ανάδειξη του Αστακού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad