Η επίσημη υποδοχή του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στην Ιερά Μονή Μυρτιάς - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Νοεμβρίου 2022

Η επίσημη υποδοχή του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στην Ιερά Μονή Μυρτιάς


Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 13η Νοεμβρίου 2022


ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Η επίσημη υποδοχή του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στην Ιερά Μονή Μυρτιάς

Με τις καμπάνες και τα σήμαντρα της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος να χτυπούν χαρμόσυνα ο Καθηγούμενος, οι Πατέρες και οι προσκυνητές της Ιεράς Μονής υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, 13 Νοεμβρίου 2022, τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, τον οποίο συνόδευαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε την θαυματουργό ιερά Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιωτίσσης και εισήλθε στο Καθολικό, όπου τελέσθηκε Δοξολογία.

Ο Καθηγούμενος της Μονής, αρχιμ. Ιωσήφ καλωσόρισε και προσφώνησε τον νέο Ποιμενάρχη με θερμούς και εγκάρδιους λόγους. Αναφέρθηκε στην ίδρυση και την ιστορία της Μονής, στην εύρεση της θαυματουργού εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Μυρτιωτίσσης, στους αγίους Κοσμά και Ευγένιο τους Αιτωλούς που έζησαν για λίγο στην Μονή, αλλά και στους θησαυρούς και τα κειμήλια που φυλάσσονταν μέχρι την καταστροφή τους από τους Γερμανούς. Μίλησε για τον μακαριστό Ηγούμενο Σωφρόνιο, τον Μητροπολίτη από Παραμυθίας Παύλο και τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανακαίνιση εκ βάθρων της Ιεράς Μονής. Ως ενθύμιο της επισκέψεως προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μια εικόνα του Αρχιερέως Χριστού ευχόμενος καλή ποιμαντορία προς δόξα του Θεού και εύκλεια της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο και τους πατέρες για την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και αναφέρθηκε στην προσφορά του μοναχισμού στην ζωή της Εκκλησίας. Κάθε μοναστηριακός χώρος είναι τα άγια των αγίων μιας τοπικής εκκλησίας, όπου οι μοναχοί και οι μοναχές ασκούνται στην εύλαλη σιωπή και δέονται τόσο για την δική τους ενίσχυση και σωτηρία, όσο και για τη σωτηρία όλου του κόσμου.

Τόνισε ότι επιθυμεί να είναι ο προστάτης των Μοναστηριών και των μοναχών της Μητροπόλεώς του, ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα και την ευχή του δικού του πνευματικού πατέρα, του φιλομόναχου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Αυτήν την ευχή θα εφαρμόσει και ο ίδιος, αρκεί ο μοναχισμός να εκφράζεται με την καθαρότητα του βίου, την χριστομίμητη πολιτεία, την υψοποιό ταπείνωση και την υπακοή στο θέλημα του Θεού και στον τοπικό Επίσκοπο.

Ολοκληρώνοντας την αντιφώνησή του, είπε ότι με μεγάλη χαρά θα υπογράψει την σύμβαση του μεγάλου έργου της ανακαινίσεως της Ιεράς Μονής και θα είναι μια από τις προτεραιότητές του.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε το Κοιμητήριο της Μονής και τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού αμέσου προκατόχου του, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.

Μιλώντας στα πνευματικά τέκνα του μακαριστού που ήταν εκεί είπε πως αισθάνεται ότι με τις πρεσβείες του μακαριστού αρχιερέως Κοσμά βρίσκεται σε αυτόν τον τόπο και ευχήθηκε να πρεσβεύει από τον παράδεισο για τον διάδοχό του και την τοπική Εκκλησία.

Το απόγευμα της Κυριακής στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου δέχθηκε για τρεις ώρες ιερείς, εκκλησιαστικά συμβούλια, συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως και πιστούς κάθε ηλικίας, οι οποίοι με χαρά προσήλθαν για να γνωρίσουν και να ευχηθούν στον νέο τους Ποιμενάρχη.

Το απόγευμα του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος, κατά την διαδρομή από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου προς το Αγρίνιο, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνο Λύρο, σταμάτησε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Αγίας Ελεούσας Κλεισούρας και τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεοκλήτου. Ευχήθηκε για την ανάπαυση της μακαρίας ψυχής του και μίλησε στους παρευρισκομένους για το σημαντικό έργο του μακαριστού Θεοκλήτου στην Ιερά Μητρόπολη.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:       https://photos.app.goo.gl/4oj7sfkJUecD7mMs9

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad