Μήνυμα Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Νοεμβρίου 2022

Μήνυμα Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Αστακός 17-11-2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωση των πολιτών, να υπερασπίζονται την Δημοκρατία.

Σήμερα συμπληρώνονται 49 χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973, όπου οι φοιτητές εξεγέρθηκαν ενάντια στη δικτατορία, που με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατάργησε τη Δημοκρατία, κατάργησε κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα.

Τιμούμε σήμερα με την καρδιά και το νου το διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου, ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωση των πολιτών, να υπερασπίζονται την Δημοκρατία.

Σήμερα έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε την Δημοκρατία, αλλά απαιτείται αγώνας και προσπάθεια για την ενδυνάμωση της, για την απάλειψη των αδυναμιών και των παθογενειών, για την ενίσχυση των θεσμών της, με τελικό ζητούμενο μία πιο δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, με ίσες ευκαιρίες για όλους και με μέριμνα για τους πιο αδύνατους.

Στην συλλογική μας μνήμη, αυτό το διαχρονικό μήνυμα εκείνων των συγκλονιστικών γεγονότων του Νοέμβρη του 1973, θα είναι πάντα οδηγός μας.

Ζήτω η Δημοκρατία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ Λ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad