Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στον Αστακό (ΦΩΤΟ) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Νοεμβρίου 2022

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στον Αστακό (ΦΩΤΟ)


Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 20η Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στον Αστακό

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην όμορφη πόλη του Αστακού προεξήρχε του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.


Κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του άφρονος πλουσίου και εξήγησε τί ήταν αυτό που οδήγησε τον πλούσιο στην απώλεια. Ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε μπροστά σε ένα χαρμόσυνο γεγονός, την ευφορία των κτημάτων του, αλλά δυστυχώς, όμως, έμεινε κλεισμένος στον εαυτό του. Θεώρησε τα πάντα ιδιοκτησία του και είχε την ψευδαίσθηση ότι όλα του ανήκαν. Δεν σκέφθηκε να μοιραστεί κάτι με τους άλλους. Συνέχισε να ζει την κόλαση της μοναξιάς του. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ήταν πλούσιος, αλλά ότι ζούσε μία καταδικασμένη μοναξιά.Ο Σεβασμιώτατος συνέχισε λέγοντας ότι έρχεται ο Θεός και μας λέει πως εκείνο που μας προσφέρει δεν μας ανήκει. Είμαστε διαχειριστές που θα το διαχειριστούμε αποδεικνύοντας την αγάπη μας προς τον Θεό και τους ανθρώπους.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του προέτρεψε τους πιστούς να είναι η ζωή τους μια διαρκής κοινωνία αγάπης με τον Θεό και τον συνάνθρωπο. «Γκρεμίστε τις αποθήκες της πλεονεξίας, της ιδεοληψίας, του άγχους και χτίστε αποθήκες αγάπης, καλοσύνης, υπομονής και ανεκτικότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε πνευματικό τον αρχιμ. Δαβίδ Μπαζούλα, προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Αστακού εκφράζοντας την ευαρέσκεια του και εκτιμώντας το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα. Τον προέτρεψε να διακονεί το μυστήριο της Μετανοίας έχοντας κατά νου ότι «ο πνευματικός δεν είναι δικαστής, ούτε κριτής, αλλά η έκφραση της φιλανθρωπίας και της αγάπης του Θεού».

Μεταξύ του πλήθους των πιστών που εκκλησιάστηκαν ήταν ο Δήμαρχος Αστακού κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ο Διοικητής του Α.Τ. Ξηρομέρου, Αστυνόμος Β’, κ. Ιωάννης Μπέσσας και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τις αρχές του τόπου επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, όπου προσκύνησε στο Καθολικό και ξεναγήθηκε στους χώρους της.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://photos.app.goo.gl/yLqSz7CEeoRUukNh7

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού:

(κλικ για μεγέθυνση) Φωτογραφίες Make Art

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad