Η Κυριακή των Απόκρεω στην Κατούνα Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


19 Φεβρουαρίου 2023

Η Κυριακή των Απόκρεω στην Κατούνα Ξηρομέρου


Αιτωλίας Δαμασκηνός: «Η χριστιανική αγάπη δεν είναι ιδεολογία, αλλά εμπειρία ζωής και γεγονός σωτηρίας»

Η Κυριακή των Απόκρεω στην Κατούνα Ξηρομέρου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας την Κυριακή των Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αγάπη που αποτελεί το κριτήριο, με το οποίο θα κρίνει ο Θεός τον κόσμο κατά την Δευτέρα και Ένδοξη Παρουσία Του και ανέλυσε τέσσερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της χριστιανικής αγάπης.

Η χριστιανική αγάπη αποτελεί ανταπόδοση και ανταπόκριση στην αγάπη του Θεού, ο Οποίος πρώτος αγάπησε τον άνθρωπο. Η αγάπη μας προς τον Θεό όμως περνάει μέσα από τον συνάνθρωπο μας και γίνεται έτσι σταυρική αγάπη. Το δεύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ότι αυτή η αγάπη είναι ανιδιοτελής. Ο χριστιανός δεν κινείται συμφεροντολογικά και ανταποδοτικά. Η χριστιανική αγάπη επίσης διακρίνεται από το προσωπικό στοιχείο. Δεν καλούμαστε να αγαπήσουμε απρόσωπα και γενικευμένα, αλλά συγκεκριμένους ανθρώπους. Το τέταρτο γνώρισμα είναι ότι αναδεικνύεται ο άνθρωπος και μάλιστα ο αναγκεμένος άνθρωπος σε ζωντανή εικόνα του Χριστού. Αυτό διαφοροποιεί την χριστιανική αγάπη και την ανυψώνει από ιδεολογία που κάποιοι θέλουν να την υποτιμήσουν σε εμπειρία ζωής και γεγονός σωτηρίας.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον αρχιμ. Χρυσόστομο Κελεπούρη, Αρχιερατικό Επίτροπο Κατούνας για την διακονία του στην περιοχή και το ποιμαντικό του έργο στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου και τον χειροθέτησε πνευματικό, ευχόμενος σε αυτόν να διακονεί με πατρική αγάπη και συγκατάβαση τους ανθρώπους που θα προσέρχονται στο μυστήριο της ιεράς Εξομολογήσεως. Επίσης απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον οικονόμο π. Παναγιώτη Αναστασίου, συνταξιούχο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως, επαινώντας τον για τον ζήλο με τον οποίο συνεχίζει να εξυπηρετεί λειτουργικά την επαρχία του Ξηρομέρου και του ευχήθηκε να έχει υγεία και δύναμη για να ιερουργεί πολλά χρόνια ακόμα στο ιερό Θυσιαστήριο.

Στη συνέχεια μετέβη στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου για να ευλογήσει την βασιλόπιττα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στη Λέσχη Φρουράς Αξιωματικών Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ευχόμενος σε όλους υγεία και δύναμη.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/9MUZguycLf4wWxBy6

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς ΜητροπόλεωςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad